Redactie
Redactie Inspiratie 3 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

Deze restaurants zijn moeilijker binnen te komen dan de Bilderbergconferentie

Van de duurste 3-sterrenrestaurants tot meer simpele zaken waar je uren voor in de rij moet staan: deze restaurants zijn moeilijker binnen te komen dan de Bilderbergconferentie

Noma – Kopenhagen

Ze zijn nog maar even open, maar lang voordat dit restaurant onder leiding van Rene Redzepi werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld, was het al ploeteren om een tafeltje te bemachtigen.

Inmiddels is het bijna niet meer te doen, al nemen ze reserveringen aan tot drie maanden van tevoren. Zorg ervoor dat je er als de kippen bij bent en om 10.00 sharp achter je laptop zit. Telefonisch reserveren gaat namelijk niet, aangezien het team nu in Australië vertoeft.

Meer kans op de Noma-feeling heb je bij hun nieuwe resto, 108. Eveneens in Kopenhagen te vinden en vanaf de lente geopend.

The Basement Bistro – Earlton, New York

Het wordt pas écht extreem bij Damon Baehrel. In 2014 stopte hij met het aannemen van reserveringen, omdat hij al tot 2025 is volgeboekt.

Het bijzondere aan deze zaak? Het restaurant is gevestigd in Baehrel’s kelder. Daar is hij het enige personeelslid en alle (!) ingrediënten zijn afkomstig van zijn eigen boerderij.

Bron: Facebook

Rose’s luxury – Washington

Rose’s Luxury heeft maar weinig plek én doet niet aan reserveringen. Hierdoor vormen er dagelijks rijen op straat waarin mensen soms wel uren wachten om vervolgens teleurgesteld te worden weggestuurd. Het Anne Frankhuis is er niets bij.

Wil je toch kans maken op een tafeltje? Ze maken uitzonderingen voor groepen tussen de zes en acht personen.

El Celler de can Roca – Girona

Een snelle blik in het reserveringssysteem op de website van El Celler de can Roca leert ons dat ze de komende maanden (lees: de rest van het jaar) volgeboekt zijn.

Hoe dat komt? In 2015 werden het restaurant, geleid door de drie broertjes Roca, uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld en daarnaast koken ze al jaren de sterren van de hemel.

Elke eerste van de maand komen de nieuwe data vrij en reserveren is mogelijk tot 11 maanden vooruit. Tja, dat wordt gekluisterd aan de computerbuis om middernacht de website refreshen.

Jordi, Joan en Josep Roca

Le Comptoir in Hôtel Relais Sant-Germain – Parijs

Kan je chefkok Yves Camdeborde tot je vriendengroep rekenen? Dan heb je geluk. Want dan heb je de meeste kans op een tafeltje bij bistro Le Comptoir.

Hoewel het een relatief simpele bistro is, is het dus bijna niet te doen om hier een tafeltje te bemachtigen. De grootste kans heb je als je een kamer boekt bij het hotel, aangezien hun gasten recht hebben op een tafel.

Franklin Barbecue – Austin, Texas

Bij Franklin Barbecue, een barbecuerestaurant in Austin, liggen mensen uren voor openingstijd in de rij. Met slaapzakken en thermoskannen koffie, want de brisket en pulled pork zijn hier zó goed dat het de moeite waard is.

Ben je (toevallig) in de buurt? Neem dan zeker de gok, want dit slow-roasted vlees wil je niet missen.

Nederlandse restaurants

In Nederland is het (over het algemeen) een stuk makkelijker om een tafeltje te bemachtigen. Ja, het kan wel een jaar duren voordat je eindelijk terecht kunt bij ***De Librije, maar dat is niet zo gek voor één van de twee restaurants met drie Michelinsterren.

Hoe anders is dat bij Rijsel? Voor de Amsterdammers onder ons zal dit vast niet onbekend in de oren klinken, want als er één restaurant is waar het bijna niet te doen is om een tafel te reserveren is het Rijsel wel.

Nadat deze bistro-brasserie een 9,5 kreeg van Johannes van Dam was het hek van de dam. Ja, het eten is gruwelijk goed, evenals de wijnen én de bediening, maar als een zaak gesloten is in het weekend wordt het ons wel heel moeilijk gemaakt.

Reserveren bij Rijsel kan vanaf een maand van tevoren, en we raden je dan ook sterk aan om ‘s ochtends aan de telefoon te hangen. Zeker als je voor vrijdag belt, kan het er lastig aan toe gaan. Maar: je geduld wordt eenmaal binnen rijkelijk beloond.

Bron: Rijsel

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Deze restaurants zijn moeilijker binnen te komen dan de Bilderbergconferentie
Sluiten