Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 8 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

25x desserts die zomer schreeuwen en die je daarom bij elke zonnestraal wil uitserveren

Je kunt nog zo goed je best doen op een hoofdgerecht, een dessert kan er voor zorgen dat de avond écht memorabel wordt. Misschien is de zomer dan ook wel ons ultieme dessertseizoen: er is volop fruit aanwezig, de kleuren knallen van je bord en tegen een bolletje ijs zeggen we sowieso geen nee. We hebben de lekkerste desserts voor in de zomer onder elkaar gezet.

En alvast excuses, dit wordt lastig kiezen.

25x desserts die zomer schreeuwen en je daarom bij elke zonnestraal wil uitserveren

Van aardbeiden tot dessertcocktails en van ijs tot regelrecht van de barbecue. De keuzes stapelen zich op en dat vinden we verre van erg. Dus of het nou een dessert voor één is of voor een grote groep: er zit sowieso wel iets voor je tussen.

Zomerfruit

We weten niet hoe met jou zit, maar ons hart gaat toch echt sneller kloppen wanneer het zomerfruit zich weer aandient. Dan hebben we het uiteraard over aardbeien, maar vergeet ook niet bramen, frambozen, kersen en ga zo maar door. Veelzijdig en ultiem zomers dus.

Mango float
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Lekker verfrissend met ijs

Zeg je zomer, dan zeggen wij ijs. En dat kan natuurlijk (zelfgemaakt) ijs zijn op een stokje, en in het meest premium geval zelfgedraaid in je eigen ijsmachine. Maar omdat niet iedereen zich gelukkig kan prijzen met zo’n exemplaar, hebben wij de meest uiteenlopende ijsdesserts zonder ijsmachine voor je verzameld.

Semifreddo met pistache, paaseitjes en frambozen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Om op te drinken

Zo’n diner kan nog wel ‘s vermoeiend zijn. Om je tijd en inspanning te besparen, is een drankje als dessert misschien wel de ideale optie. In de zomer is het ook nog eens makkelijk: verfrissend met ijs erin én kleurrijk door de aanwezigheid van het zomerfruit. Mooi glas erbij, recyclebaar rietje in en je stijlvolle afsluiter is compleet.

Roze sgroppino
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Van de barbecue

Heb je die barbecue eenmaal aangestoken, dan is het wel zo leuk om je dessert er ook op te bereiden. Nu hebben we twee klappers van toetjes die een flinke grillsessie op de barbecue wel kunnen gebruiken. Makkelijk voor jou, lekker voor iedereen. Zomerser dan deze desserts voor in de zomer gaat het niet worden.

gegrilde ananas
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zomerse desserts uit de oven

Houd je toch meer van voorbereiden – a.k.a. een stressloze avond -, maak dan gebruik van de oven en maak je dessert al de middag of dag vantevoren. Extra feestelijk om het in z’n geheel op tafel te zetten.

Galette met rabarber en aardbeien zomertoetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer zomerse recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.