Culy
Culy Inspiratie 10 januari 2013

Derde editie Food Film Festival in Amsterdam: groter, beter en lekkerder

Op 22, 23 en 24 maart vindt de derde editie van het Food Film Festival plaats in Amsterdam. Groter, beter en lekkerder dan ooit, aldus de initiatiefnemers.

Met een uitgebreid programma van films, workshops, debatten, talkshows, de FFF-markt en een eigen restaurant staat voedsel drie dagen lang in al zijn facetten centraal. Naast de vertrouwde festivallocatie Studio/K in Amsterdam breidt het festival dit jaar uit met een tweede locatie in de buurt: Filmtheater Kriterion. De extra filmvoorstellingen en een grotere markt bieden nog meer bezoekers een inspirerende plek.

Naast een smakelijk filmprogramma van documentaires, shorts, en fictie is er in het festivalprogramma veel ruimte voor live programmering. Ook dit jaar stelt het Food Film Festival actuele voedselvraagstukken aan de kaak in debatten, lezingen en talkshows, zoals het Grote FFF Debat, dit jaar gewijd aan Genetische Modificatie. Alain Caron leidt voor de tweede keer op strenge maar rechtvaardige wijze de K’EETQUIZ waarin kinderen van 8 tot 11 jaar hun kennis over voedsel testen.

FFF-2013-flyer-lr

Waar over voedsel wordt gepraat, moet ook lekker gegeten worden. Het eigen Food Film Festival restaurant is inmiddels een begrip. Editie 2013 staat wederom onder leiding van chefs Joris Bijdendijk (Executive Chef van restaurant Bridges/The Grand) en Samuel Levie (oprichter YFM Nederland, Food Cabinet en Brandt & Levie). Een colonne Food Trucks zorgt voor een smakelijke aanvulling op het restaurant en de markt.

Het volledige festivalprogramma staat vanaf 14 februari online op www.foodfilmfestival.nl Kaarten zijn vanaf 27 februari via de website te koop.

worstmaken-MaartjeStrijbis

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Derde editie Food Film Festival in Amsterdam: groter, beter en lekkerder
Sluiten