Culy
Culy Inspiratie 8 augustus 2015

De tofste foodfestivals in Berlijn

Bij Culy zijn we dól op foodfestivals. Het liefste met héél veel verschillende trucks en kraampjes, waar van alles te proeven is. Nu ontdekten we in Berlijn iets tofs: Contemporary Food Lab organiseert de leukste culinaire evenementen.

Contemporary Food Lab is een organisatie in Berlijn die zich bezighoudt met mens, natuur en… food! Dit jaar organiseerden zij nog Spargel International. Een festival waarin asperges de hoofdrol speelden.

Tijdens het festival liet CFL verschillende chefs van over de hele wereld koken met asperges en het resultaat is verbluffend! Van Peru tot Texas: tijdens het festival maakte je een wereldreis langs de meest bijzondere bereidingen, mét asperge. Denk aan hotdogs, maar ook flan en Koreaanse vleesspiesjes.

Conflict Food Court

Het aspergefestival is zeker niet het enige project van CFL. Eerder organiseerden ze – in samenwerking met curator Carson Chan – Conflict Food Court in een verscholen tuin in Berlijn.

Hier konden bezoekers gerechten proeven, afkomstig uit landen die veel in het nieuws zijn. Het idee hierachter is dat je – door het proeven van de gerechten – een goed beeld krijgt van de cultuur van dat land. Het breekt als het ware het ijs en het is een manier om met elkaar in gesprek te komen, aldus de organisatie.

De gerechten die tijdens het Conflict Food Court te proeven waren, zijn onder meer borani (een Iraanse yoghurtdip) en sabich (een Israëlisch broodje, bestaande uit een pita gevuld met gebakken aubergine en hardgekookt ei).

CFL organiseert overigens niet alleen evenementen. Raadpleeg ook de website voor fijne hotspots in Berlijn en inspiratie-artikelen. En kijk op de Facebook-pagina voor aankomende evenementen. Leuk om in de gaten te houden!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
De tofste foodfestivals in Berlijn
Sluiten