De nieuwste foodtrend: hummus als toetje!

Wij kunnen hummus praktisch op elk moment van de dag eten. Maar hummus als toetje? Dat kan nu ook, dankzij het Amerikaanse bedrijf Delighted By Hummus. Zij ontwikkelden zoete hummus, in smaken als brownie en vanille.

Denk dus niet dat je een knoflook-achtige hummus hoeft te gaan zitten oplepelen als toetje. Want wat blijkt? De basis van hummus – gemalen kikkererwten – laat zich ook heel goed lenen om een zoete variant van te maken. Door ingrediënten als cacaopoeder, suiker en vanille toe te voegen bijvoorbeeld.

brownie hummus als dessert

Zoete hummus als toetje

De romige textuur en consistentie van hummus doet namelijk sterk denken aan die van rauwe cookie dough. En dus is hummus – wanneer je ‘m zoet serveert – ideaal als toetje.

Heerlijk om koekjes in te dippen of om als glazuur te gebruiken op een taart of brownies. Of wat dacht je van tussen twee chocolate chip cookies in, als de ultieme cookie sandwich?

hummus als nagerecht

Delighted by Hummus

Het Amerikaanse bedrijf Delighted by Hummus maakt nu dus kant-en-klare zoete hummus. Die is niet alleen vegan, maar ook glutenvrij, vrij van soja én kosjer. En dus ook stukken gezonder dan bijvoorbeeld normaal taartglazuur.

Oprichtster Makenzie Marzluff maakte plannen voor een eigen hummus bar en zocht naar desserts voor haar bar. Zo kwam ze op het idee om de kikkererwtenspread in een zoete variant te maken.

vanille hummus als dessert

Trend

De hummus is verkrijgbaar in vier smaken: brownies, vanille, munt & chocolade en Snickerdoodle (kaneelkoekjes). Het goedje is vooralsnog enkel in Amerika verkrijgbaar, maar wij hebben goede hoop dat de hummus-als-dessert-trend binnenkort naar ons land overwaait.

Tot die tijd kun je er ook zelf mee experimenteren: ons zusje NSMBL schreef al eens eerder over manieren om hummus als dessert te eten.

zoete hummus als dessert
Bron: Delighted by hummus

Reageer op artikel:
De nieuwste foodtrend: hummus als toetje!
Sluiten