Redactie
Redactie Gadgets 12 dec 2015

De mooiste culinaire koffietafelboeken voor onder de kerstboom

Kookboeken zijn er om te gebruiken, om vies te worden en om continu inspiratie op te doen. De boeken in dit artikel zijn van een andere slag, namelijk culinaire boeken voor op de (koffie)tafel. Om eindeloos doorheen te bladeren, te mijmeren én omdat ze er gewoonweg prachtig uit zien.

Ben je op zoek naar kookboeken om cadeau te geven, maar voor een kleiner bedrag? Kijk dan hier voor ons overzicht met de beste kookboeken, tot €25,-.

Jonnie & Thérèse Boer – Puurst

Het boek van dé topkok van Nederland mag niet ontbreken in deze lijst. Puurst is het boek van Jonnie Boer (chef-kok van restaurant ***De Librije) en zijn vrouw Thérèse (sommelier bij De Librije) waarin ze hun blik delen op de evolutie & revolutie van de smaak, producten en leveranciers.

Ook vind je in het boek bijna 200 recepten van Jonnie, de geschiedenis van De Librije, interviews met de twee eigenaren en natuurlijk de allermooiste foto’s. Nog niet overtuigd? In 2013 werd Puurst uitgeroepen tot ‘Beste chef-kookboek ter wereld’.

Puurst – €75,- (of €49,50 voor de soft cover)

René Redzepi – Noma: a work in progress

Noma: a work in Progress is een driedelig boekwerk van René Redzepi, chef-kok van **Noma, wat tevens vier keer werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het eerste deel bestaat uit ruim 100 recepten met de meest prachtige foto’s en het tweede bevat een persoonlijk verhaal over het ontdekken en toepassen van creativiteit.

Het derde deel, welke wij stiekem het leukst vinden, is een klein boekje met snapshots. Al deze foto’s zijn gemaakt in een jaar tijd, in Noma en in de privé-omgeving van Redzepi.

Noma: A Work in Progress – €29,99

René Redzepi – NOMA

Hou je meer van zware boeken? Dan is dit prachtige witte exemplaar, wederom over Noma, ook zeker een aanrader.

Anders dan het bovenstaande boek geeft deze je een exclusief kijkje in de keuken van Noma. Zo ontdek je meer over de filosfie en de processen, maar krijg je ook weer prachtige recepten van de hand van Redzepi. Ook vind je weer een verzameling prachtige foto’s, van de gerechten, het restaurant zelf, de leveranciers en het landschap

NOMA – €54,95

Stefan van Sprang & Robbert Veuger – Aan de Poel

Aan de Poel is het prachtige met twee Michelinsterren bekroonde restaurant waar Stafan van Sprang de culinaire leiding heeft. Samen met zijn partner in crime Robbert bracht een boek uit, en niet zomaar eentje.

Een boekwerk van ongestreken, dik papier dat het verhaal van het restaurant, de gerechten en de medewerkers vertelt. Het boek is enorm en bevat paginagrote foto’s van de gerechten. En ja, dat zijn allemaal kunstwerken an sich.

O-ja: van het boek zijn slechts duizend exemplaren gedrukt. Extra speciaal dus!

Aan de Poel – €139,-

Sergio Herman – Sergiology

Net als Aan de Poel is ook Sergiology van Sergio Herman een soort kunstwerk. Het boek wordt geleverd in een zwarte linnen box met audio, recepten en natuurlijk fotografie.

Hierin lees je over de inspiratiebronnen van Sergio, van tatoeëerder tot architect en van collega’s tot citrusvruchten.

Ook hiervan is slechts een beperkte opgave beschikbaar, dus twijfel niet te lang.

Sergiology – €97,50

The Kinfolk Table

Iets verder van huis, maar wel een stuk lichter en in totaal andere sferen dan de boeken hierboven is The Kinfolk Table. Dit boek is een uitgebreide uitgave van Kinfolk Magazine, wat naar onze mening één van de mooiste tijdschriften ooit gemaakt is.

Kinfolk streeft ernaar om terug te gaan naar meer eenvoud, een pauze te nemen uit onze drukke levens en te genieten van een diner met goede vrienden en geliefden.

Het boek is een kookboek met precies die gedachte, onderverdeeld in 45 smaakmakers die op een eigen, ongecompliceerde en betaalbare manier koken. Elk van hen heeft drie recepten gedeeld die zij het liefst delen met hun naasten, variërend van een simpel ontbijt tot uitgebreid hoofdgerecht.

The Kinfolk Table – €32,99

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
De mooiste culinaire koffietafelboeken voor onder de kerstboom
Sluiten