Redactie
Redactie Inspiratie 20 aug 2013

De beste tips voor chocoholics in Barcelona

Op bezoek in Barcelona en heb je naast alle tapas, Iberico ham en paella behoefte aan iets zoets? Ook dan ben je in de stad van Gaudi aan het juiste adres! Serious Eats zette dé plekken waar elke chocoholic in Barcelona heen moet voor je op een rijtje. 

Churros & chocolade

Hoewel Barcelona niet de uitgelezen stad schijnt te zijn voor de perfecte churro, gaat er niets boven een ontbijtje met de gefrituurde hapjes, gedipt in de warme chocolade. Een guilty pleasure is het zeker, maar je bent op vakantie: why not?! Haal ze bij zo’n beetje elk café in de stad.

Escriba

Menigeen zal je voor gek verklaren als je naar de Ramblas gaat om lekker te eten (lees: alleen maar toeristische uitbaters die over het algemeen geen goed eten serveren), maar voor Escriba mag je toch zeker een uitzondering maken. Haal hier een croissant de xocolata (chocolade croissantje) en neem er stiekem een paar mee voor onderweg.

Escriba
La Rambla, 83

Granja Dulcinea

Granja Dulcinea staat bekend om haar warme chocolade met melindres, een soort zachte lange vingers.

Granja Dulcinea
Carrer Petrixol, 2, Barri Gothic

Cacao Sampaka

Cacao Sampaka is het paradijs voor chocoholics en is een enorme winkel die alle soorten chocolade en gerelateerde producten koopt. Denk aan likeurs, repen, bonbons, en dat allemaal met oog voor detail eén kwaliteit. Het hoogtepunt is het chocoladecafé waar je onder andere kunt kiezen uit verschillende soorten chocolademelk.

Cacao Sampaka
Carrer del Consell de Cent, 292

Oriol Balaguer

De chocoladewinkel van de voormalig compagnon van Ferran Adrià mág je niet missen. Verwacht geen gekke moleculaire trucjes, maar een simpele winkel met gewoon goddelijke chocolade.

Oriol Balaguer
Travessera de les Corts, 340

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
De beste tips voor chocoholics in Barcelona
Sluiten