Culy
Culy Inspiratie 1 januari 2015

De 7 beste remedies tegen een kater

De kater komt later? Jep, vandaag is de dag waarop heel Nederland wakker wordt met barstende koppijn en opvallend veel dorst. Dit zijn de 7 beste remedies waarmee je die vervelende kater de deur wijst.

1. Asperges

Bepaalde stoffen in asperges (en dan vooral de kiemen) zorgen ervoor dat alcohol in je lichaam wordt afgebroken waardoor de effecten van een kater veel minder worden. Wel moeten we erbij zeggen dat het beter is om een extract te gebruiken, omdat je een aardige hoeveelheid van het groene of witte goud nodig hebt wil het werken.

2. Caffeïne

Na meerdere tests te hebben uitgevoerd kwamen onderzoekers erachter dat die vreselijke hoofdpijn wordt veroorzaakt door een stofje genaamd adenosine. Laat caffeïne nou de beste anti-stof zijn. Dubbel handig dus dat kopje koffie, én wakker worden (en blijven) en je hoofdpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Stock

3. Cactus

Extract van de cactusvijg voorkomt misselijkheid en een droge mond, alleen kan je het wel het beste nemen voordat je gaat drinken. Cactus-margarita, anyone? 

4. Bacon

Bacon, is goed voor ons. Wanneer we een kater hebben dan. Het zorgt er namelijk voor dat je hersenen herstellen van overmatig drinkgedrag. Wat dacht je van een coquille BLT, artisjokken wrapped in bacon of natuurlijk de ultieme bacon & ei sandwich.

5. Jus d’orange

Vitamine C is een bekende vijand van de eeuwige kater, drink dus voordat je gaat slapen een flink glas jus d’orange, of als je net wakker bent.

nae_juicer2

6. Eieren

Een van de stoffen die ontstaat wanneer je teveel drinkt, aldehyde, wordt afgebroken door cysteine, een stof in eieren. Eet dus een lekker gebakken, of nog beter gepocheerd eitje.

7. Hummus

Vitamine B6 vermindert de kans op een kater, en als er een bom van B6 is, zijn het kikkererwten wel. Geniet dus van een lekker broodje (zelfgemaakte) hummus.

Stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
De 7 beste remedies tegen een kater
Sluiten