De 14 meest smakelijke foodmusea

Waar in de meeste musea aanraken ten strengste verboden is, hebben we de jackpot te pakken met musea over eten. Hier is het vaak juist de bedoeling om de kunst op te eten, te proeven of er op z’n minst in gedachten van te genieten.

The Daily Meal zocht de tien smakelijkste foodmusea bij elkaar waarna wij ze aanvulden met onze persoonlijke favorieten.

1. Shin-Yokohama Ramen Museum: Yokohama, Japan

museum10

2. Currywurst Museum – Berlijn, Duitsland

museum9

3. World of Coca Cola – Atlanta

Museum8

4. Europees aspergemuseum – Schrobenhausen, Duitsland

asperge
Bron: refdag

5. Jell-O museum – Le Roy, New York

museum5

6. Mosterdmuseum – Middletown, Wisconsin

museum4
Bron: wolipop

7. Pulmuone Kimichi Museum –  Seoul, Korea

museum3

8. Frietmuseum – Brugge, België

Bruges: Day 2

9. Idaho aardappelmuseum – Blackfoot, Idaho

museum
Bron: Rayb777

10. Pastamuseum – Rome, Italië

pasta21
Bron: Youropi

11. Carpigiani IJsmuseum – Anzola Emilia, Italië

Ijs

12. Dropmuseum – Rossano Scalo, Italië

drop

13. Chocolademuseum Choco Story – Brugge

chocostory

Bron: take a trip 

14. Balsamicomuseum – Modena, Italië

Balsamico