Culy Homemade: Indiase kipspiesjes met spicy pindasaus

Eigenlijk kopen we niets kant-en-klaar, maar voor currypasta’s en bumbu’s maken we een uitzondering. Merken zoals Kumar’s kunnen dat vaak véél beter dan jijzelf. Vandaag gaan we aan de slag met de butter chicken specerijenpasta van Kumar’s en maken we Indiase kipspiesjes met spicy pindasaus.

Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een kom met de Butter Chicken specerijenpasta. Roer goed om en laat 5 minuutjes marineren. Rijg de gemarineerde kip dan aan de spiesjes.

Kumar's kipspiesjes0002Kumar's kipspiesjes0003

Maak de saus. Roer de pindakaas samen met het limoensap los. Als je van pittig houdt, kun je een pepertje fijnsnijden en deze door de saus roeren. Houd je van zoet-pittig, voeg dan wat zoete chilisaus toe en roer door.

Verhit een grillpan of contactgrill op hoog vuur en grill de spiesjes in ongeveer 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar. Serveer met de pindasaus.

Kumar's kipspiesjes0007

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kumar's.