Redactie
Redactie Inspiratie 31 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy ♥ Blendle: de 5 beste culinaire artikelen in de media van maart

In deze rubriek verzamelen we maandelijks de 5 beste culinaire artikelen uit de media met behulp van Blendle. Wat lazen we in kranten & tijdschriften wat ons culy hart sneller deed kloppen?

Let op: Blendle is een betaalde dienst. Als je op de linkjes klikt, wordt je gevraagd aan te melden of in te loggen met je bestaande Blendle-account. Nieuwe Blendle-gebruikers krijgen € 2,50 euro leestegoed cadeau!

1. nrc.next: Na een geslaagd experiment broedt heel Holland op de kwarteleitjes van de Albert Heijn.

Fionna Bottema begon met een experiment: kijken hoe ‘scharrel’ de kwarteleitjes van de Albert Heijn zijn door ze in een broedmachine te leggen. Niet veel later scharrelden er zeven kuikentjes rond. En ja, dan wil de rest van Nederland dat ook.

2. New Scientist: Waarom slechte eetgewoontes weinig met wilskracht te maken hebben

Lukt het maar niet om gezond te eten of een paar kilo’s kwijt te raken? Dat heeft weinig te maken met (het ontbreken van) wilskracht, legt dit artikel uitstekend uit. Je eetlust wordt namelijk niet alleen bepaald door een hongergevoel, maar óók door je darmen en hersenen.

3. Knack Extra: Dit is wat er in plaats van gluten in je glutenvrije paasbrood wordt gestopt

Een paasontbijt zonder brood is bijna niet voor te stellen. Gelukkig is er glutenvrij brood. Maar verwacht er niet te veel van. Die gluten worden namelijk niet weggelaten, maar vervangen… en daar wordt je brood niet gezonder van.

4. HP/De Tijd: Zo machtig is de suikerlobby van Coca-Cola en Pepsi

Als Coca-Cola en Pepsi geen trek hebben in bepaalde wetgeving, dan komt die er ook niet. En dus blijft Amerika verslaafd aan suiker. Deze inzichtelijke reportage maakt duidelijk hoe Coca-Cola onze suikerverslaving in stand houdt.

5. PS de Week: Een strikt lokaal dieet.

We vinden seizoensgebonden en lokaal eten belangrijk, en dus stikt het van de lokale producten. Maar kun je jezelf daar ook een week lang mee voeden? Culinair journalist Hiske Versprille ging de uitdaging aan en ontdekte dat dat toch moeilijk is.

Meer lezen?

Meer culinaire artikelen lezen op Blendle? Culy’s Monique cureert, samen met Hiske Versprille van het Parool, culinair journalist Janny van der Heijden en Pauline van Uit Pauline’s Keuken het Food-kanaal op Blendle.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.