Culy
Culy Inspiratie 29 feb 2016

Culy ♥ Blendle: de 5 beste culinaire artikelen in de media van februari

In deze rubriek verzamelen we maandelijks de 5 beste culinaire artikelen uit de media met behulp van Blendle. Wat lazen we in kranten & tijdschriften wat ons culy hart sneller deed kloppen?

Let op: Blendle is een betaalde dienst. Als je op de linkjes klikt, wordt je gevraagd aan te melden of in te loggen met je bestaande Blendle-account. Nieuwe Blendle-gebruikers krijgen € 2,50 euro leestegoed cadeau!

1. De Standaard: Deze voedselexpert komt met een nuchter verhaal: ‘Eet echt, niet te veel en vooral planten’

Vlees of geen vlees? Brood of geen brood (of alleen zuurdesem)? En wat te doen met zuivel? In de storm van voedingsadviezen en waarschuwen is dit verhaal van onderzoeksjournalist Michael Pollan heel verhelderend. ‘Die broodfobie gaat niet heel lang meer duren.’

2. Vrij Nederland: Dit is een genadeloze aanval tegen de ‘malloten’ van de ‘gezondheidsmaffia’

Als je dit stuk hebt gelezen, neem je advies over voeding voortaan met een flinke korrel zout. Journalist Elma Drayer spaart niemand. Van de Gezondheidsraad en de schrijver van De Voedselzandloper tot Vrij Nederland, het blad waarvoor ze zelf schrijft: werkelijk iedereen krijgt ervan langs.

3. New Scientist: Dit is hoe (on)gezond melk echt is

Vroeger stond een melksnor symbool voor een goed en gezond drankje. Tegenwoordig wordt melk echter in verband gebracht met kanker, diabetes, astma, acne en zelfs zwakke en kwetsbare botten. Dit is hoe het echt zit.

Glass of milk standing on old wooden table

4. de Volkskrant: Hoe een supermarkt in Winterswijk vrolijk voedselverspilling te lijf gaat

Houdbaarheidsdata zijn ‘het probleem van Nederland’: dagelijks worden kratten vol eten gewoon weggegooid. In Winterswijk hebben ze een oplossing: in de supermarkt wordt gekookt met producten die bijna over de datum zijn. De Volkskrant ging langs.

5. Quest: Omarm die boterham met hagelslag, een beetje suiker kan echt geen kwaad

Het probleem is niet dat we suiker eten, maar dat we er zo raar mee omgaan. Of we nemen bakken te veel, of we nemen er niets van. Inderdaad: beide zijn onverstandig.

Boterham met hagelslag
Bron: Flickr

Meer lezen?

Meer culinaire artikelen lezen op Blendle? Culy’s Monique cureert, samen met Hiske Versprille van het Parool, culinair journalist Janny van der Heijden en Pauline van Uit Pauline’s Keuken het Food-kanaal op Blendle.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy ♥ Blendle: de 5 beste culinaire artikelen in de media van februari
Sluiten