Redactie
Redactie Inspiratie 31 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Culy ♥ Blendle: de 10 beste culinaire artikelen in de media van oktober

In deze nieuwe rubriek verzamelen we maandelijks de 10 beste culinaire artikelen uit de media met behulp van Blendle. Wat lazen we in kranten & tijdschriften wat ons culy hart sneller deed kloppen?

Let op: Blendle is een betaalde dienst. Als je op de linkjes klikt, wordt je gevraagd aan te melden of in te loggen met je bestaande Blendle-account. Nieuwe Blendle-gebruikers krijgen € 2,50 euro leestegoed cadeau!

1. Trouw: Leuk, die actie voor een tweede gratis menu. Maar wie betaalt daar eigenlijk voor?

Nog tot januari kunnen we onze volle spaarkaarten van de Albert Heijn inleveren voor een gratis tweede driegangenmenu. Maar wie wordt daar eigenlijk beter van?

2. nrc.next: Wat doet koffie met je?

Nederland behoort tot de koffietop van Europa. Thuis drinken we gemiddeld 3,1 koppen per dag. Maar wat doet het zwarte goud eigenlijk met onze hersenen, bloeddruk, darmen en maag?

3. Trouw: Deze twee voedselwetenschappers leggen nog één keer uit wat we wel en niet weten over eten

Wat is gezond en wat is ongezond? Heel veel is onzeker, maar na ruim vijftig jaar onderzoek is er toch genoeg over te zeggen. Een zeer genuanceerd en boeiend dubbelinterview.

4. de Volkskrant: Soja, hartstikke gezond of puur vergif?

Loop een willekeurige supermarkt binnen en je struikelt over de vele producten met sojabonen. Zijn die nou goed voor je gezondheid of krijg je er juist kanker van, zoals vaak gezegd wordt? Op zoek naar de waarheid over de sojaboon.

5. het Parool: Dieetboeken en Jamie Oliver

Nog nooit kwamen er zo veel verschillende culinaire boeken uit als nu, en in de komende maand zijn er zelfs twee weken georganiseerd ter ere van het kookboek.

Jamie Oliver

6. Volkskrant Magazine: Herfstbier

Het is de tijd van het jaar voor een stevige boswandeling. En voor een biertje na afloop: bier met herfstgloed. Ferm bier.

7. de Volkskrant: Tasty Google

De bedrijfskantine van Google beslaat 46 gratis ‘cafés’, met elk zijn eigen chef-kok en formule. Wat is het verhaal achter dit wonderbaarlijke voedselbeleid? V mag – exclusief – komen proeven.

8. AD: Wat schaft onze pot vanaf 1475?

Van handleiding voor keukenmeiden tot gestileerde glossy. Het kookboek weerspiegelt onze eetcultuur en tafelgewoonten door de eeuwen heen. De nieuwe expositie Aan tafel! laat dat goed zien. 

9. Vrij Nederland: De Alleseter

Iets dat met nadruk niet op sushi hoort, zijn bacteriën. Sushi is zelfs ontstaan om bacteriën op de vis te weren.

10. AD: De pepernoot is opgehipt

Pop-upwinkels met veel gekke smaken. Facebook-acties voor nieuwe soorten. En zelfs een stijging in de verkoop. Hoe komt de stokoude pepernoot zo hip?

Meer lezen?

Meer culinaire artikelen lezen op Blendle? Culy’s Monique cureert, samen met Hiske Versprille van het Parool, culinair journalist Janny van der Heijden en Pauline van Uit Pauline’s Keuken het Food-kanaal op Blendle.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.