Culy ♥ Blendle: de 10 beste culinaire artikelen in de media van november

In deze nieuwe rubriek verzamelen we maandelijks de 10 beste culinaire artikelen uit de media met behulp van Blendle. Wat lazen we in kranten & tijdschriften wat ons culy hart sneller deed kloppen?

Let op: Blendle is een betaalde dienst. Als je op de linkjes klikt, wordt je gevraagd aan te melden of in te loggen met je bestaande Blendle-account. Nieuwe Blendle-gebruikers krijgen € 2,50 euro leestegoed cadeau!

1. Volkskrant Magazine: Een puur en eerlijk gesprek

Yvette van Boven met journalist Teun van de Keuken aan één tafel, dat betekent rondvliegende kookboeken.

2. nrc.next: Vleesloos de week door (en ribeye op zondag)

Oké, we moeten dus minder vlees eten. Maar hoe? Vergeet aardappelen-vleesvervanger-groente. De truc is: umami.

Stock

3. Volkskrant Magazine: Culturele hutspot

Bestaat de Nederlandse keuken? Culinair schrijver Jacques Meerman dook in de archieven en onthult onze exotische keuken-geheimen.

4. Vrij Nederland: De Alleseter

Iedere dag kookt chef Kamal voor zo’n tweehonderd lotgenoten in de noodopvang gerechten die ze kennen van thuis. Hij kookt iedere dag, vrijwilligers doen de boodschappen.

5. De Volkskrant: Hoe vers is vers?

Maître Paul verkoopt warme appeltaart. Uiteraard uit de diepvries.

6. AD: ‘Mogen we de ontbijtkaart, alstublieft?’

Snel je ontbijt wegwerken is er niet meer bij. De eerste maaltijd wordt steeds vaker buiten de deur genuttigd.

Quaker ontbijt2

7. Het Parool: Pasta e nog lang geen basta

Een Italiaans restaurant met zingende bediening, het was in 1995 het idee van Pasta e Basta-oprichter Hans Duijf. Twintig jaar later hebben er ruim een miljoen mensen gegeten.

8. AD: Een week eten volgens de adviezen van de Gezondheidsraad

Hoe ingrijpend verandert je eetpatroon als je alle richtlijnen van de Gezondheidsraad precies opvolgt? Deze journalist probeerde het een week uit. Geen biefstuk, broodje ham, cola of wijn.

9. New Scientist: Zo (on)gezond is cola echt

Over cola doen de wildste verhalen de ronde: van een ideaal medicijn tegen diarree tot kankerverwekkende cola light. New Scientist onderzocht hoe (on)gezond het drankje nu echt is.

10. Psychologie Magazine: Dag antidepressiva, hallo yoghurt. Zo eet je jezelf vrolijk

Wie vaak somber is of veel piekert, kan de prozac misschien beter laten staan. Wat wel werkt? Een dagelijkse portie gefermenteerd eten, zoals yoghurt en zuurkool. Want onderzoekers ontdekken steeds meer verbanden tussen de bacteriën in onze darmen en ons geestelijk welzijn.

woman's hands holding muesli

Meer lezen?

Meer culinaire artikelen lezen op Blendle? Culy’s Monique cureert, samen met Hiske Versprille van het Parool, culinair journalist Janny van der Heijden en Pauline van Uit Pauline’s Keuken het Food-kanaal op Blendle.

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!