Redactie
Redactie Inspiratie 30 jun 2015

Culy ♥ Blendle: de 10 beste culinaire artikelen in de media van juni

In deze nieuwe rubriek verzamelen we maandelijks de 10 beste culinaire artikelen uit de media met behulp van Blendle. Wat lazen we in kranten & tijdschriften wat ons culy hart sneller deed kloppen?

Let op: Blendle is een betaalde dienst. Als je op de linkjes klikt, wordt je gevraagd aan te melden of in te loggen met je bestaande Blendle-account. Nieuwe Blendle-gebruikers krijgen € 2,50 euro leestegoed cadeau!

1. 360 Magazine: Wat is er toch mis met gluten?

Tot een paar jaar geleden aten we nog gewoon brood en pasta, zonder ook maar stil te staan bij het bestaan van gluten. Dat is inmiddels wel anders: gluten zouden puur vergif zijn, zo is te lezen in verschillende bestsellers. En dus houden steeds meer mensen er een glutenvrij dieet op na. Maar zijn gluten echt zo slecht? New Yorker-journalist Michael Specter besloot het voor eens en altijd uit te zoeken.

2. Het Parool: Tom eet sinds zijn 5e alleen nog maar plantaardig en rauw. Hoe gaat het nu hij 18 is?

Even was hij overal in het nieuws: ‘rauwboy’ Tom Watkins. Door de strenge overtuiging van zijn moeder at hij alleen maar rauw. Hun levensstijl werd vastgelegd in twee documentaires die veel stof deden opwaaien. Hoe gaat het met Tom nu hij 18 is en zijn eigen keuzes mag maken? Blijft hij bij zijn moeders principes?

3. Grazia: Leven van de voedselbank en een klein geldbedrag. Is dat te doen?

Gwyneth Paltrow werd door een Amerikaanse voedselbank uitgedaagd om een week lang rond te komen van 29 dollar en een voedselpakket. Na vier dagen gooide de actrice de handdoek in de ring: het eten was te eenzijdig. Grazia vroeg deze vier BN’ers dezelfde uitdaging aan te gaan. Hoe kwamen zij de week door?

4. The Wall Street Journal: De ex-kok van het Witte Huis geeft tips: zo kook je stressloos een diner

Een belangrijk etentje voor de boeg? En jij moet koken? Zorg dan dat je niet meer dan tien mensen uitnodigt, aan een ovalen tafel zit en niet te veel gangen serveert. Dat zegt ex-souschef van Reagan en Bush, die nog vijf andere nuttige tips voor je op een rijtje zet.

5. Het Parool: Marqt wil ook de minder exclusieve klant hebben

Duurzame supermarktketen Marqt wil van zijn dure imago af. Het bedrijf verschuift de aandacht in de winkels van exclusieve producten naar dagelijkse boodschappen. Op het Gelderlandplein opent 1 oktober de eerste vernieuwde Marqt.

6. nrc.next: ‘55 procent van de Nederlanders is flexitariër’

De biefstuk en zijn vleesvrienden verliezen terrein, als we de NOS mogen geloven. De bewering dat we minder vaak vlees eten duikt ook op in andere media, zoals nrc.nl. Klopt het?

7. Trouw: Maggi weet hoe smaken verschillen

De aparte kook- en eetgewoonten van de Nederlander komen naar voren in een onderzoek dat Maggi deed in ruim zeventig landen wereldwijd.

8. de Volkskrant:  Kun je vitamines wegschillen?

Een appel dun schillen, want de vitamines zitten vlak onder de schil. Sinaasappelsap meteen opdrinken, want de vitamines verdwijnen waar je bij staat. Zijn dat gewoon staaltjes van ouderlijke zuinigheid en bemoeizucht of deugen die adviezen?

9. Women’s Health: Health snob alert

Tegenwoordig streven we massaal een gezonde levensstijl na. Op zich een positief uitgangspunt. Maar wanneer wordt regelmatig sporten, een suikervrij dieet en een keukenkastje vol superfoods dwangmatig? Journalist Karlijn Visser steekt alvast haar hand op.

10. nrc.next: Waarom pinda’s gezond zijn en pindakaas niet

Een handje pinda’s per dag verlaagt de kans om binnen tien jaar te overlijden wel, een boterham met pindakaas doet dat niet. De vraag is nu hoe dat kan.

Meer lezen?

Meer culinaire artikelen lezen op Blendle? Culy’s Monique cureert, samen met Hiske Versprille van het Parool, culinair journalist Janny van der Heijden en Pauline van Uit Pauline’s Keuken het Food-kanaal op Blendle.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Culy ♥ Blendle: de 10 beste culinaire artikelen in de media van juni
Sluiten