Redactie
Redactie Inspiratie 16 jan 2015
Leestijd: 3 minuten

Culinair levensgenieter Wilbert probeert powerfood van Happy Foodmakers

Superfoods vliegen je om de oren en iedere maand komen er weer nieuwe health food initiatieven bij. Zo ook de Happy Foodmakers uit Eindhoven. Onze Wilbert, culinaire levensgenieter en niet vies van een biefstukje, ging in gesprek met de oprichters én nam uiteraard de culinaire proef op de som.

“Over het algemeen gesproken zijn vrouwen toch meer bewust bezig met gezonde voeding dan mannen.” Dit is ongeveer de opening van het gesprek dat ik heb met de Happy Foodmakers. Laura en Levi, twee jonge vrouwen, brengen sinds het begin van 2014 een serie van natuurlijke producten op de markt.

Het zijn mixen van ‘super’-ingrediënten, 100 procent natuurlijk en zonder toevoegingen zoals suikers. “Niet per se superfoods, alhoewel dat de trend is. Het zijn ingrediënten die, in de samenstelling zoals wij ze maken, je extra energie geven. Meer dan elk ingrediënt afzonderlijk.” zegt Laura.

“De naam ‘Happy Foodmakers’ slaat op het feit dat je vrolijk wordt van de extra energie die je er van krijgt.”

Laura en Levi doen alles zelf: concept, product, vormgeving, marketing en sales. Voor zolang dat nog kan, want met de uitbreiding van het productassortiment en verkooppunten is het de vraag hoe lang ze dit nog kunnen blijven doen. Het accent ligt natuurlijk op de samenstelling van de producten. Welke ingrediënten leiden tot de juiste mix met goede voedingswaarden en smaak. Voor de smaak van de gerechten maken ze gebruik van een testpanel.

Goed uitgekiend, gezond én lekker

“Wat wij doen kun je natuurlijk ook zelf doen, met alle ingrediënten in je keukenkastje en dan elke dag kijken hoeveel je van wat bij elkaar doet. Wat wij maken is duidelijk een gemaksproduct, een pakje-zakje, maar dan wel goed uitgekiend, gezond én lekker!”

Uit de manier waarop ze erover praten blijkt duidelijk dat ze over extra energie beschikken. Enthousiast vooral, gepassioneerd en overtuigend, niet in de laatste plaats omdat hun producten goed en met sympathie worden ontvangen.

Nederland suikerland

“Een bordje pap of cereals met melk of yoghurt staat garant voor een goed start van de dag en dat doen meer mensen dan je denkt, maar als je kijkt naar de hoeveelheden toegevoegde suiker…” vertelt Levi met enige afschuw. “We eten als Nederlander gemiddeld 65 gram suiker per dag, dat is overmatig veel en gemiddeld 2 tot 4 gram teveel aan zout per dag. Suiker zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel en daarom krijgen onze producten die toevoegingen niet en smaken toch heerlijk.”

De superpap van Happy Foodmakers bevat naast haver ook boekweit, moerbeien, cranberries, zaden en een vleugje kaneel. De granola is een knapperige variant met onder andere spelt, geroosterd met kokosolie. En over al die ingrediënten vertellen ze met kennis van zaken en wat die voor je gezondheid doen.

En, wat vind ik?

Nu ben ik geen pap-eter en begin mijn dagen dan ook liever met een croissantje en ik heb een voorkeur voor rood vlees. Toch kon ik hun enthousiasme en mijn nieuwsgierigheid niet weerstaan en waagde me aan de Quick Fix Dish: tabouleh en koos ervoor om, op advies, er een gebakken ei én een stukje gegrild lamsvlees bij te eten.

Ik was verrast. Rijk van smaak en een mooie combinatie met het lamsvlees. En tegelijkertijd at ik gezond en lekker. En dát maakt me dan weer blij.

Meer informatie

Lees meer over de Happy Foodmakers, producten en het super ingrediënten-ABC op www.happyfoodmakers.nl en Facebook. De producten dan Happy Foodmakers zijn ook online te bestellen.

Het recept voor de tabouleh vind je binnenkort op Culy.nl.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.