De favo smaakmakers van Nana van Connecting Flavors: “F*ck de hype, ga voor authenticiteit!”
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F06%2Fde-favorieten-van-nana-asare.png)
In Smaakmakers zetten we mensen in de spotlight die hun leven laten leiden door smaak én die letterlijk smaak geven aan ons culinaire landschap. Van lokale foodhelden tot culinaire creatievelingen: wij willen van ze weten waar ze graag eten, wat hun ultieme lievelingssaus is en wat er altijd in hun boodschappenmandje gaat. Wij vuren de vragen af, zij serveren de antwoorden, met deze keer Nana Asare van Connecting Flavors.
In de wereld van gelikte foodcontent en rijstwafels met avocado is Nana Asare een verademing. De geboren en getogen Amsterdammer neemt je via zijn TikTok-kanaal Connecting Flavors mee naar de plekken waar het nog écht om smaak draait.
Van de beste broodjes bakkeljauw tot authentieke shawarma: Nana laat je niet zien wat er “in” is, maar deelt de plekken die er écht toe doen. We vroegen hem naar zijn favoriete smaakmakers.
Smaakmakers: Nana Asare van Connecting Flavors
In de keuken
Keukengadget
“Je gaat lachen, maar mijn meest gebruikte apparaat is 100% de airfryer. Na het opnemen van video’s heb ik áltijd eten over. Dat eet ik dan vaak de dag erna op. De airfryer is top; alles wordt perfect verwarmd. Kapsalon omkiepen en je friet is gewoon knapperig. Ideaal, toch?”
Eet ik nooit meer
“Truffel. Het stinkt en zit tegenwoordig overal in. Niemand wil een truffelbitterbal.”
Hamburger
“Nooit compleet zonder augurk.”
Underrated gerecht
“Hear me out: pizza. Klinkt misschien gek, maar ik heb er een goede reden voor. Doordat pizza zo genormaliseerd is, missen we soms de waardering voor een authentieke Napolitaanse pizza. Skip die diepvriespizza en zoek authenticiteit. Ik ga zelf het liefst naar The Pizza Vagabond in Amsterdam.”
Ziek, zwak, misselijk
“Dan eet ik Ghanese light soep, dat is een pittige, heldere soep met tomaat, ui, peper en vlees of vis, geserveerd met fufu of rijst.”
@connectingflavors Het leukste is om nieuwe dingetjes te proberen uit culturen die je nog nooit hebt geproefd! Vandaag: Filipijnse Kakanin bij @Nicolasita’s . 🇵🇭Alles was delicious! Zeker het proberen waard. 🙏🏾 Check haar page voor meer info. #kakanin #filipino #food #kakanin
Boodschappen
In de toko
“Ik koop er standaard wontonbouillon, daar breng je alles mee op smaak.”
Hot sauce
“Gooi ik het liefst op alles!”
Favoriete pastasoort
“Mafaldine.”
Met vrienden
“Zoek ik een goed Chinees restaurant op de Zeedijk in Amsterdam. Om vervolgens de hele tafel vol gooien met gerechten.
Brak
“Dan haal ik de shoarma van Hayran uit de Pijp.
Foodfavorieten
Rijstgerecht
“Moksi Alesi Masoesa. Daar zit alles in, is hartverwarmend én ondergewaardeerd.”
Mayonaise
“Zaanse!”
Groente
“Aubergine.”
Chips
“Het liefst gemaakt van cassave.”
Lekkerste ooit
“Was de Jerk Chicken die ik op Jamaica at. Er staan foto’s op het account van Connecting Flavors.”
Losse klodders
Jeugd
“Ik was vroeger gek op spareribs, ooit gegeten in groep 6 en verliefd op geworden.”
Kookboeken
“Lees ik niet. Ik steel recepten van ooms en tantes…”
Bestemming
“Ik wil naar Taiwan. Een unieke keuken en een land onder politieke spanningen. Ik hoop er naartoe te kunnen, want zie er hele sicke dingen van voorbijkomen.”
Familierecept
“Roti van de schoonfamilie”
Verpest een maaltijd
“Gemakzucht. Alles moet maar makkelijk en snel; neem gewoon lekker je tijd!”
Trend
“Weet niet of het een trend is, maar ik snap niet waarom mensen steak tartaar met een rauwe eidooier eten.”
Eetmotto
“Fuck de hype: ga voor authenticiteit! Iets wat ik ook wil uitdragen met Connecting Flavors.”
@connectingflavors Ramadan Mubarak 🌙. Ik heb een week meegevast en ik doe dit bijna elk jaar. Wat ik het mooist vindt is hoe men samenkomt en naar elkaar om kijkt. Komende dagen deel ik meer content over mijn ervaringen! 🙏🏾🖤 #ramadan #iftar
Meer interviews:
- Jonneke de Zeeuw (Mooncake): ‘Ik huiver van Knorr Wereldgerechten.’
- Nick Toet: “Ik gooi bijna op alles een lekkere hatsas – Haags voor hotsauce – als het maar smaak heeft en pittig is”
- Enzo Pérès-Labourdette: “Rijst met mayonaise is mijn guilty pleasure”