Redactie
Redactie Gadgets 12 dec 2011

Cocktail iPad app: Ushake

Fan van cocktails en shake je ze graag zelf? Dan hebben wij een leuke gratis app voor je ontdekt: Ushake.

De app is ontwikkeld door Rob Gosker, die in Korea geboren werd maar opgroeide in Nederland. Sinds mei 2005 is hij de oprichter en eigenaar van Ushake, waarmee hij zijn creativiteit als cocktail mixologist kwijt kan. Rob wilde altijd al een cocktailboek maken, en besloot dit in een digitaal jasje te gieten en er een iPad app van te maken.

“Wat ik zelf vaak mis in cocktailboeken, is de sfeer die een cocktail kan uitstralen. Er wordt vaak de nadruk gelegd op de hoeveelheid recepten in plaats van het belichten van het magische wat een cocktail oproept. Dat is wat cocktails nou juist zo speciaal maakt, het is meer dan alleen een drankje. Een groot voordeel van een app is dat deze beleving veel beter tot zijn recht kan komen”, aldus Rob. “Een app biedt diverse mogelijkheden om een bepaalde sfeer creëren, zoals het toevoegen van korte filmpjes en leuke animaties waarbij de tekst op een speelse manier verschijnt. Zo verdwijnen de saaie pagina’s met grote lappen tekst.”

Het idee achter de App van Ushake is dat zowel gasten als bartenders gebruik kunnen maken van alle recepten. Rob maakt gebruik van verrassende ingrediënten, zoals gekaramelliseerde mangoschijfjes als garnering, of frambozen gerold in bladgoud bij champagne. “Een cocktail moet net als met eten niet alleen goed smaken, maar er ook nog eens sexy uit zien: het water moet je in de mond lopen.”

De app is via de AppStore gratis (!) te downloaden.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Cocktail iPad app: Ushake
Sluiten