Culy
Culy Inspiratie 16 januari 2013

Chefs Feed: restaurantrecensies door topchefs

Uit eten gaan zonder van te voren websites als Iens te bezoeken om de vele recensies te lezen, is er tegenwoordig niet meer bij. Alles wordt goed uitgeplozen en er wordt dan ook vaak blindelings afgegaan op het oordeel van onze voorgangers. Of de recensies daadwerkelijk naar waarheid geschreven zijn, door de eigenaren zelf of boze bezoekers die (veelal onterecht) maar al te graag hun gal spuwen is nog maar de vraag.

Om in het vervolg ervoor te zorgen dat recensies echt kloppen – en niet uit frustratie of vanwege een vriendschap met de eigenaren zijn geschreven – bedachten twee broers Chefs Feed. Een app waar 600 gekwalificeerde chefs duizenden restaurants in de Verenigde Staten en Londen beoordelen vanuit een professioneel perspectief.

Steve en Jared Rivera kwamen op het idee doordat ze zelf vaak gebruik maakten van recensies geschreven door restaurantbezoekers, maar zich realiseerden dat een groot deel niet bruikbaar is. Chefs Feed is het antwoord op deze frustratie en is een zeer handige app die helaas nu alleen nog maar te gebruiken is voor restaurants in 15 steden in Amerika en Londen.

De app is gratis te downloaden voor Iphones (ook in Nederland) in de AppStore. Inloggen kan via een aan te maken gebruikersnaam of je Facebook-account en tijdens het gebruik selecteer je de stad of het restaurant naar keuze. Vervolgens verschijnt er een lijst met verschillende recensies van de geselecteerde chefs per restaurant.Fijn is dat je hierdoor zeker weet dat de recensie niet partijdig is, maar of de chefs ook kijken vanuit het perspectief van ons “gewone klanten” is nog maar de vraag.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Chefs Feed: restaurantrecensies door topchefs
Sluiten