Redactie
Redactie Inspiratie 3 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Canadese psychiater: “Van online foodfoto’s maken kun je ziek worden!”

Dat we bij het serveren van elke gang bijna automatisch onze smartphone tevoorschijn toveren, lijkt inmiddels volledig te zijn ingeburgerd. Maar, een psychiater uit Canada claimt nu dat het maken van food foto’s en het plaatsen ervan op sociale media ziektes kan veroorzaken. 

Hoewel het geen kwaad lijkt te kunnen – op het minder sociale aspect na dan -, is Dr. Valerie Taylor, psychiater bij het Women’s College Hospital in Toronto, er heilig van overtuigd dat het uiteindelijk ziektes en stoornissen kan veroorzaken. Tijdens de Canadian Obesity Summit in Vancouver afgelopen woensdag, vertelde ze dat door het (obsessief) fotograferen van je eten er een verhoogde kans op het ontwikkelen van eetstoornissen en gewichtsproblemen is. Daarnaast denkt ze ook dat het overmatige fotografie-gedrag vaak zelfs een medische verklaring als basis heeft.

Nee, wanneer je met trillende handjes voor je bordje soep zit omdat je geen foto kunt maken, lijkt het ons ook niet meer gezond. Maar een foto’tje op Instagram of Facebook op z’n tijd, dat moet toch wel kunnen?! Wat vinden jullie ervan? Zijn jullie het met Taylor eens of vinden jullie het klinkklare onzin?

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Canadese psychiater: “Van online foodfoto’s maken kun je ziek worden!”
Sluiten