Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 17 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

22x de allerbeste recepten voor op de camping (geheel te bereiden in 1 pan dus!)

De camping lijkt populairder dan ooit. Alles leuk en aardig, maar 1 onderdeel van onze vakantie waar we écht niet op in gaan leveren is het eten. Gelukkig hoeft dat ook niet, zelfs niet op een camping waar je in het bezit bent van slechts 1 fornuispit. Het bewijs? Deze recepten waar je gegarandeerd indruk mee gaat maken op je reisgezelschap.

Ook geschikt voor festivals of in de camper natuurlijk.

22x de allerbeste recepten voor op de camping (geheel te bereiden in 1 pan dus!)

Onze tip: sla deze lijst op of stuur ‘m door naar je culinaire reismaten. Niet geheel onbelangrijk: check ook even 5 x Culy tips voor koken op de camping.

Klassiekers op brood

Of je nou een barbecue hebt of niet, belegd brood in de vorm van hamburgers en hotdogs zijn natuurlijk altijd een succes. Inmiddels beperken we ons repertoire niet alleen maar tot recepten voor de carnivoor; want ook op vegetarisch vlak is de keuze gelukkig reuze. De toppings maak je zelf of vervang je door een kant-en-klaar exemplaar  (het blijft immers vakantie) en stapelen maar.

Broodje vegan kebab
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Pasta uit 1 pan

We zijn allemaal wel eens op het punt geweest: geklooi met pasta op de camping. Waar we voorheen nog 2 pannen nodig hadden – 1 om de pasta in te koken en 1 om de saus in te maken – kiezen we tegenwoordig voor nog minder gedoe. En dat betekent dat de hele bups in 1 pan gegaard wordt. Met subliem resultaat, dat mag duidelijk zijn.

Gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in een pan
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Salades

Na een dag vakantievieren ben je wel toe aan een goedgevuld diner. Mocht je een salade te licht vinden, dan is dat zo opgelost met wat brood ernaast van de plaatselijke bakker. Als het even kan, haal dan lokale ingrediënten voor in je camping recepten, in de buurt van je vakantieadres dus: tilt de salade naar een flink niveau hoger.

Vitello tonato salade
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Verrassingen uit 1 pan

Niks gezelligers dan een grote pan op tafel en wat brood om de boel eruit te scheppen. Waar we ons voor kunnen stellen dat je bij recepten voor op de camping in eerste instantie aan pasta of burgers denkt, zijn de opties toch echt een stuk veelzijdiger. Van shakshuka tot een burritobowl: zeker weten dat dit je nieuwe vakantiefavorieten worden.

burritobowl in een pan
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer inspiratie voor op de camping of in de zomer?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.