Redactie
Redactie Inspiratie 16 okt 2014

Word brouwer van je eigen bier met Brewbot

Een groepje van zes ontwerpers en ontwikkelaars uit Belfast (Verenigd Koninkrijk), maakten uit liefde voor bierbrouwen de Brewbot: een apparaat waarmee iedereen zijn eigen biertje kan brouwen. 

De mannen ontwikkelden het apparaat zodat iedereen super easy en naar eigen smaak bier kan brouwen. Omdat het een nogal bewerkelijk proces kan zijn, wordt met Brewbot de gehele werking gecontroleerd en gemonitord. Vanaf een app volg je de instructies en het resultaat is een zelfgebrouwen biertje!

Zo gaat het in zijn werk: kies een recept uit de database of – als je al eerder hebt gebrouwen – maak je eigen recept. Volg vervolgens de instructies en voeg ingrediënten toe wanneer nodig. De rest wordt allemaal geautomatiseerd: temperatuur, duur, hoeveelheid water. Het hele proces volg je vanaf je smartphone.

Via Kickstarter hebben de mannen in 31 dagen ruim €145.000 in weten te zamelen waarmee ze Brewbot nu daadwerkelijk mee in de markt kunnen zetten Je kan via www.brewbot.io nu een pre-order plaatsen. Voor een luttele €2820,- is het apparaat van jou (inclusief verzending naar Nederland).

Bron: Facebook

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Word brouwer van je eigen bier met Brewbot
Sluiten