Redactie
Redactie Inspiratie 23 sep 2013

Bizar maar waar: in dit restaurant moet je stil zijn

Voor restaurantgangers die genoeg hebben van rumoerige gasten is restaurant Eat in Greenpoint, Brooklyn (New York) een ware uitkomst. Hier eet je voor omgerekend €29,61 een vier gangen-diner in complete stilte, en is het enige dat je hoort het zuchten van genot.

Eigenaar Nicolas Nauman werd geïnspireerd door een stil ontbijt dat hij ooit meemaakte in een boeddhistische tempel in India. De reden voor het diner is dat mensen vaak worden afgeleid door geluid, waardoor de ervaring van het eten niet optimaal is.

Met de stille etentjes in Eat hoopt Nicolas deze blokkade weg te nemen en krijgen de gasten écht de kans de genieten van hun gerechten, die overigens zeker niet verkeerd zijn.

eat2

Als je niet stil bent…

Voorafgaand aan het diner spraken de obers plechtig: ‘spreek nu of blijf voor eeuwig stil’, en kregen mensen nog héél eventjes de kans eventuele bezwaren (bijvoorbeeld allergieën en intoleranties) door te geven.

Deden de gasten toch hun mond open? Dan werden hun bordjes van tafel gehaald en op een bankje buiten gezet, waar ze vervolgens hun maaltje konden oppeuzelen.

Hoewel sommigen zich volledig stortten op het eten, besloten anderen te mediteren of een dutje te doen en bedachten weer anderen manieren om aan de hand van (zelf bedachte) gebarentaal toch te communiceren.

Wij vinden het idee mooi, maar of het echt gaat werken en daadwerkelijk bijdraagt aan de sfeer? Dat durven we niet te zeggen… Wat denk jij?

Eat
124 Meserole Avenue, Brooklyn

Bron: Inhabitat

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Bizar maar waar: in dit restaurant moet je stil zijn
Sluiten