Bizar: dit restaurant in de VS serveert chocolate fried chicken
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F06%2F10432971_848899931805768_1393114306196611256_n.jpg)
Inderdaad, fried chicken kan ontzettend lekker zijn (zelfgemaakt al helemaal), maar in combinatie met chocolade?! Welkom bij ChocoChicken, hét restaurant in Los Angeles waar dit bizarre gerecht wordt geserveerd en chocolade & kip in de hoofdrol staan.
Zoals ze het zelf op hun Facebook-pagina omschrijven is ChocoChicken de uitgelezen manier om kip op een heel andere manier te ‘ervaren’. In plaats van een ‘normaal’ beslag te gebruiken, vermengen ze namelijk het met een mengsel van geheime kruiden en smaakmakers (waaronder chocolade) om zo een explosieve smaak te creëren.
Het idee is ontstaan toen producent en foodie Sean Robins niet kon kiezen tussen kip met mole (een Mexicaanse saus die vaak wordt gemaakt met chocolade) en fried chicken, en besloot een hybride oplossing te bedenken. ChocoChicken is het resultaat met een eerste locatie in Los Angeles.
Naast de chocolade fried chicken kun je er uiteraard ook nog tal van andere bijzondere gerechten bestellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bordje aardappelpuree met witte chocolade? Een portie huisgemaakte ChocoKetchup? Of de Molten meatballs: kip-gehaktballetjes gevuld met gesmolten chocolade…
Wij zijn heel erg benieuwd naar de smaak, al kunnen we er ons maar bar weinig van voorstellen. Zou jij het willen proberen?