Culy
Culy Inspiratie 12 aug 2014

Betalen we straks voor koffie met ons horloge?

Fervent Starbucks-drinkers kunnen al een tijdje hun bakkie pleur afrekenen met de speciale Starbucks-app en de klantenkaart van de koffieketen. Nu komt daar nog een nieuwe mogelijkheid bij: betalen met je horloge.

Android Wear, de horloges van Google die werken op het Android-systeem, maken verbinding met een Android-telefoon. Je kunt er belletjes mee opnemen, muziek mee afspelen of snel op sms’jes reageren. En binnenkort kun je er dus ook mee betalen bij Starbucks.

Het werkt simpel: je installeert de gratis app WearBucks, logt in met je Starbucks-account en voegt het nummer van je Starbucks-klantenkaart toe. Als je bij de toonbank op je beker koffie staat te wachten, zeg je tegen je horloge: “OK Google, start pay for Starbucks” en kun je afrekenen met je Starbucks-tegoed.

Nog geen Android-horloge in je bezit, maar wil je wel snel je mocha latte afrekenen? Je kunt ook een account aanmaken en de app op je telefoon installeren; vervolgens hoeft je alleen je smartphone voor een barcodescanner bij Starbuks te houden om te betalen.

Reageer op artikel:
Betalen we straks voor koffie met ons horloge?
Sluiten