Redactie
Redactie Inspiratie 28 aug 2015

BAUT keert permanent terug op de Wibautstraat als restaurant C

Na 2,5 jaar ploeteren was het in maart 2015 voor chefkok Michiel van der Eerde en zijn team tijd om het pand waar BAUT was gevestigd te verlaten. In oktober van dit jaar keert hij op dezelfde plek terug met een nieuw én permanent concept: restaurant C. 

Dat schrijft Het Parool. BAUT was een populaire plek aan het einde van de Wibautstraat, naast nachtclub Trouw. Het restaurant was een pop-up en in maart verhuisde het restaurant naar een nieuwe, wederom tijdelijke locatie bij het Olympisch Stadion onder de naam BAUT ZUID.

Celsius

Het Trouwgebouw en de voormalige Parooltoren (tegenover elkaar) zijn inmiddels compleet verbouwd en hebben een nieuwe invulling gekregen. En over een paar maanden keert Van der Eerde terug, maar dan met zijn nieuwe concept C, waarbij C staat voor Celsius.

Het nieuwe restaurant zal draaien om graden (hence the name) en de kaart wordt dan ook opgedeeld in verschillende zones: rauwe gerechten vallen onder 20 graden, zachtgegaarde onder 80 graden, gekookte en gestoomde maaltjes onder 100 graden en 200 voor producten van de grill en tempura.

Crowdfunding

Hoewel de basis voor het restaurant staat, is de invulling nog niet helemaal zoals Michiel het graag zou zien. Om die reden organiseert hij een crowdfunding campagne, welke vandaag van start gaat, waarbij backers verschillende etentjes kunnen aanschaffen gecombineerd met privileges.

In september gaat restaurant C al proefdraaien om vervolgens in oktober met een knaller de deuren te kunnen openen. In die tussentijd blijft BAUT ZUID ook nog geopend (tot en met december 2015).

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
BAUT keert permanent terug op de Wibautstraat als restaurant C
Sluiten