Bakken met panko

Culy 16 feb 2012 Inspiratie

Panko, het klinkt je misschien ergens wel vaag in de oren maar nee, we hebben het hier niet over een soort kapsel, gereedschap of een schoonmaakmiddel.

Panko is een Japans paneermeel wat veelal wordt gebruikt om vlees, vis en andere snacks te frituren. Deze kleine droge vlokjes, een Japans broodkruim, is net iets zoetiger dan onze westerse paneermiddel. Ook is het iets grover, waardoor je gerechten net iets knapperiger worden.

Waar koop je het?

Panko is te koop bij onder andere Aziatische Toko’s. Klik hier voor een overzicht van diverse toko’s in Nederland.

Maar hoe gebruik je het dan?

Heel simpel, eigenlijk zoals je normaal ook paneermeel gebruikt. Je bestuift een product met wat bloem, haalt het door een los geklopt eitje en rolt of drukt het daarna door een bord met panko.

Daarna is het alleen nog maar een kwestie van frituren of bakken. En ideaal, bewaar het gewoon in een luchtdichte trommel en je kan er maanden mee vooruit.

Thai battered sausage skewer

  • 1 kilo kippendijen, zonder bot en vel
  • 2 eieren
  • 15 gram oregano
  • 45 ml Dijon mosterd
  • Scheutje chilisaus
  • Scheutje melk
  • 170 gram panko
  • Snufje zout en peper
  • Honing, chilisaus of ketchup om te serveren
Reageer op artikel:
Bakken met panko
Sluiten