Culy
Culy Inspiratie 30 sep 2014

Bag&Buy moet de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland worden

Bag&Buy moet de eerste winkel in Nederland worden waar geen verpakkingen worden gebruikt. Een briljant idee, vinden wij!

Het idee is dat je een weckpot meeneemt en deze vult met – bijvoorbeeld – amandelen.Ā Zo betaal je alleen voor de hoeveelheid die je nodig hebt en produceer je ook nog eens geen afval.

Naast droge waren als noten, zaden, rijst en pasta, zullen er bij Bag&Buy ook verschillende soorten olie, azijn en wijn worden verkocht. Allemaal uit bakken, dispensers, vaten en kruiken en dat scheelt een hele hoop verpakkingsafval.

Wel heeftĀ Bag&Buy nog wat support nodig. De winkel komt er namelijk pas zodra er 75.000 euro ingezameld is. Via Doorgaan.nl kan je al vanafĀ ā‚¬25,- meehelpen.

Trend

VerpakkingsvrijeĀ supermarkten zijn in opkomst, en daar zijn wij blij mee. Onlangs is in Berlijn een soortgelijke winkel, genaamd ā€œOriginal Unverpacktā€, van start gegaan. OokĀ in Bonn en Antwerpen is er onlangs een ā€œzero wasteā€ winkel geopend.

Update

Bijna een jaar later is Bag&Buy eindelijk dan geopend, maar bleek uiteindelijkĀ niet de eersteĀ te zijn. In de Twijnstraat in Utrecht vind je het vernieuwende concept waar je verschillende schep- of tapbare producten als noten, gedroogd fruit, granen, muesli, azijn, olie en wijn kunt kopen.

Als klant bepaal je zelf hoeveel je van een product koopt en vervolgens kun je met je zelf meegebrachte verpakking aan de slag. Uiteraard kun je in de winkel ook herbruikbare potten en flessen kopen.

Update 2

Begin maart sloot Bag&Buy helaas toch z’n deuren.

Bag&buyBag&buy4Bag&buy2

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Bag&Buy moet de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland worden
Sluiten