Redactie
Redactie Inspiratie 30 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Bag&Buy moet de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland worden

Bag&Buy moet de eerste winkel in Nederland worden waar geen verpakkingen worden gebruikt. Een briljant idee, vinden wij!

Het idee is dat je een weckpot meeneemt en deze vult met – bijvoorbeeld – amandelen. Zo betaal je alleen voor de hoeveelheid die je nodig hebt en produceer je ook nog eens geen afval.

Naast droge waren als noten, zaden, rijst en pasta, zullen er bij Bag&Buy ook verschillende soorten olie, azijn en wijn worden verkocht. Allemaal uit bakken, dispensers, vaten en kruiken en dat scheelt een hele hoop verpakkingsafval.

Wel heeft Bag&Buy nog wat support nodig. De winkel komt er namelijk pas zodra er 75.000 euro ingezameld is. Via Doorgaan.nl kan je al vanaf €25,- meehelpen.

Trend

Verpakkingsvrije supermarkten zijn in opkomst, en daar zijn wij blij mee. Onlangs is in Berlijn een soortgelijke winkel, genaamd “Original Unverpackt”, van start gegaan. Ook in Bonn en Antwerpen is er onlangs een “zero waste” winkel geopend.

Update

Bijna een jaar later is Bag&Buy eindelijk dan geopend, maar bleek uiteindelijk niet de eerste te zijn. In de Twijnstraat in Utrecht vind je het vernieuwende concept waar je verschillende schep- of tapbare producten als noten, gedroogd fruit, granen, muesli, azijn, olie en wijn kunt kopen.

Als klant bepaal je zelf hoeveel je van een product koopt en vervolgens kun je met je zelf meegebrachte verpakking aan de slag. Uiteraard kun je in de winkel ook herbruikbare potten en flessen kopen.

Update 2

Begin maart sloot Bag&Buy helaas toch z’n deuren.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Bag&Buy moet de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland worden
Sluiten