Redactie
Redactie Inspiratie 25 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Amerika gebiedt foodketens calorieën op menu’s te vermelden

Op de verpakkingen van McDonald’s staat al een aantal jaren informatie over de voedingswaarde, inclusief het aantal calorieën. Ook Starbucks vermeldt op hun borden hoeveel calorietjes er bijvoorbeeld in een Skinny Latte zitten.

Maar het kan nog gekker. Amerika is nu bezig met het doorvoeren van een wet waardoor alle ketens met 20 of meer filialen verplicht zijn informatie over het aantal calorieën per product moeten vermelden.

Sceptici vragen zich af of het daadwerkelijk nut zal hebben, mensen die een Big Mac willen eten het toch wel. Hoewel uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet willen letten op dingen als hun calorie-inname wanneer ze uit eten gaan, wordt wel aangetoond dat het een, weliswaar klein, effect heeft. Uit het onderzoek blijkt ook dat mensen die zich niet bewust waren van het aantal calorieën een menu kozen van gemiddeld 1020 calorieën, terwijl mensen waarbij het aantal calorieën wel vermeld was op het menu “slechts” 900 calorieën binnen kregen.

Wij denken dat het zeker effect zal hebben, al gaat het alleen al om de bewustwording van het grote aantal wat er in de meeste fastfood snacks zit. Nog steeds zijn er relatief weinig mensen die weten dat bijvoorbeeld een BigMac meer dan 500 calorieën bevat, een kwart van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid (voor vrouwen met een gemiddelde lengte en gewicht).

Zou jij willen dat het aantal calorieën op menu’s wordt vermeld? Denk je dat het ook effect zal hebben? We horen het graag van je in een reactie hieronder!

 

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Amerika gebiedt foodketens calorieën op menu’s te vermelden
Sluiten