Culy
Culy Inspiratie 23 nov 2013

5 x tips die je kant-en-klare tomatensaus lekkerder maken

Zelfgemaakte tomatensaus is over het algemeen lekkerder dan de kant-en-klare tomatensaus uit de supermarkt, maar het is altijd handig om een potje in huis te hebben. Daarom geven we je vijf tips om je kant-en-klare saus lekkerder te maken, zonder al te veel tijd of moeite.

1. Voeg vlees toe

Kijk wat je nog in de vriezer of koelkast hebt liggen, en voeg bijvoorbeeld wat stukjes gekookte kip of gebakken gehakt toe.

2. Gebruik groenten

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar groenten maken je saus in één klap lekkerder. Ook al is het een in stukjes gesneden tomaat of wat blokjes gebakken courgette.

3. Ga voor kaas

Door het toevoegen van kaas aan je kant-en-klare tomatensaus wordt hij gelijk een stuk dikker en krijgt een meer romige smaak. Probeer het eens met ricotta, Parmezaan of Pecorino.

Pasta met tomatensaus en Parmezaanse kaas stock

 

4. Voeg kruiden toe

Ook het toevoegen van (verse) kruiden kan een wereld van verschil maken. Hoewel sommige sauzen al gekruid zijn, kan een beetje extra basilicum of een pepertje nooit kwaad.

5. Meng met andere sauzen

Ook al is het wat sriracha, Tabasco of een lepel crème fraîche, je maakt je saus een stuk spannender door hem te mengen met andere sauzen.

Pasta met tomatensaus stock
Reageer op artikel:
5 x tips die je kant-en-klare tomatensaus lekkerder maken
Sluiten