Culy
Culy Inspiratie 27 juni 2016

5 fijne nieuwe food hotspots in Brussel

Met de trein ben je tegenwoordig in een mum van tijd in Brussel. En in die stad stikt het van de culinaire hotspots. Dus, waar wacht je nog op? De trein in, de paden op, de lanen in!

De stad biedt meer dan alleen wafels en friet, dus verzamelden we 5 food hotspots die het afgelopen jaar hun deuren openden. Met Intercity Brussel ben je er in no-time, dus boeken die tickets!

Humphrey

Na zijn strepen als souschef te hebben verdiend bij Noma, besloot Yannick Van Aeken in Brussel een eigen restaurant te openen. Hier geen levende mieren en tien verschillende mossen op je bord, maar gewoonweg lekker eten om te delen in een losse sfeer.

Op de kaart staan zo’n 20 gerechtjes, met invloeden van over de hele – maar met name Aziatische – wereld. Overdag kun je er overigens ook lunchen en ontbijten.

Humphrey
St-Laurensstraat 36-38, Brussel

12931226_234628890221610_4355085132203272529_n

SAN

Waar Sang-Hoon Degeimbre bij L’Air du Temps letterlijk de sterren van de hemel kookt, gaat het er bij zijn nieuwe SAN anders aan toe. Uiteraard, de smaken zijn allemaal spot on, maar dan een stuk simpeler en zonder moeilijke regels.

Kenmerkend aan het concept is dat álle gerechten worden geserveerd in een kommetje, met alleen een lepel. De reden? Zo ben je verplicht om alles in één keer te eten, zodat je alle smaken smaken proeft.

SAN
Vlaamsesteenweg 19, Brussel

SAN

Signora Ava

Voor Italiaans comfort food schuif je bij het schattige Signora Ava aan. Het wordt gerund door een Italiaans stel die hun inspiratie onder andere uit de streetfoodcultuur halen.

Verwacht pasta, bruschetta, piadina’s en meer. Uiteraard kun je hier ook genieten van een aperitivo, met een glas Italiaanse wijn en lekkere hapjes.

Signora Ava
Vlaamsesteenweg 92, Brussel

Signora Ava

MANHATTN’S

Van het rijke Italië gaan we door naar de cosmopolitische wereld van New York. MANHATTN’S werd vorig jaar geopend door twee broers uit Limburg, die een plek zochten om gourmet hamburgers samen met Belgische frieten aan de man te brengen.

Inmiddels in hun tweede zaak geopend en kun je ook hier genieten van de geweldige hamburgers van vlees, vis, groenten of peulvruchten. Allen zijn vernoemd naar plekken in New York, zoals de Rockefeller en Tribeca Burger.

MANHATTN’S
Avenue Louise 164, Brussel

12472782_804813249673506_6912872500590135848_n

Takumi

Bij de gedachte aan Japan is het eerste wat bij ons opkomt sushi, maar er zijn nog zoveel meer umami-rijke gerechten en lekkernijen om te ontdekken. Takumi is wat dat betreft een uitkomst, omdat je in caféstijl kunt genieten van (betaalbaar) Japans eten.

Dit tentje is redelijk modern en serveert onder andere huisgemaakte gyoza’s, maar ook een geweldige gekaramelliseerde kipburger en verschillende donburi (een kom met rijst en verschillende gestoofde toppings zoals vlees, vis en groenten).

Takumi
Lesbroussart street 8, Brussel

takumibruxelles001

Brussel is dé perfecte get away, omdat je er zo bent met Intercity Brussel. Makkelijk en betaalbaar, en je hebt het gevoel dat je ver in het buitenland zit. Heerlijk!

Nóg een voordeel, mochten de biertjes op het terras wel érg lekker hebben gesmaakt, dan neem je zonder problemen een trein later

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 fijne nieuwe food hotspots in Brussel
Sluiten