Culy
Culy Inspiratie 6 juni 2016

5 fijne nieuwe food hotspots in Antwerpen

Antwerpen ligt eigenlijk om de hoek en in deze heerlijke Belgische stad stikt het van de culinaire hotspots. Dus, waar wacht je nog op? De trein in, de paden op, de lanen in!

De stad biedt meer dan alleen wafels en friet, dus verzamelden we 5 food hotspots die het afgelopen jaar hun deuren openden. Met Intercity Brussel ben je er in no-time, dus boeken die tickets!

Bia Mara

Waar je aan de andere kant van Het Kanaal struikelt over de tentjes met klassieke fish & chips geserveerd in kranten, krijg je bij Bia Mara een totaal andere ervaring. Hier gebruiken ze alleen vissen die niet overbevist worden en kijken ze verder dan hun neus lang is, wat resulteert in creatieve combinaties.

Zo hadden ze eerder al de Cajun Spiced Panko Mackerel met Lemon Cajun Sauce op het menu, evenals de Lemon & Basil infused Tempura van Zeebaars met knoflooktruffel. Ook de ‘chips‘ in het concept zijn alles behalve standaard: hun frietjes gezouten met zeewier zijn zelfs beroemd.

Bia Mara
Maalderijstraat 1, Antwerpen

Bia Mara antwerpen

Dim

Na eerder stage te hebben gelopen bij sterrenzaken Hakkasan in Londen en Yamazato in Amsterdam, opende de slechts 22-jaar oude Dimitri Proost zijn eigen Dim. Er is plek voor maar 16 mensen, maar dat mag de pret zeker niet drukken!

Op de kaart vind je een mix van Westerse en Japanse invloeden, zoals de toast kannibaal met ganzenlever, rauwe dooier van een kwartelei en een beetje sojasaus. Deze plek is een feestje voor je smaakpapillen!

Dim
Leeuwenstraat 1, Antwerpen

Dim Antwerpen

Ras

Voor een iets chiquere sfeer ga je naar Ras, waar ze in de keuken terug naar de basis gaan en de smaken zo puur mogelijk houden. Op de kaart staan verfijnde klassiekers gemaakt van alleen de beste ingrediënten.

Denk aan zacht gerookte zalm met mierikswortel en crème fraîche op blini’s, krokant gebakken kalfszwezerik met morillesjus, steak tartare met sla en entrecôte met béarnaisesaus. Ook de wijnkaart is uitgebreid, met een fijne selectie wijnen per glas.

Ras
Ernest van Dijckkaai 37, Antwerpen

Ras

Schnitzel

Anders dan de naam doet vermoeden, kom je hier voor kleine, verfijnde hapjes om te delen. De passie en ervaring van de koks, ze waren onder andere werkzaam bij Gordon Ramsay en Mugaritz, spreekt boekdelen en zorgt voor een avond vol culinair genot.

Ga bijvoorbeeld voor de zelfgemaakte (!) charcuterie, gepekelde groentjes, blini’s met Hollandse garnalen, krabravioli en runderwang. Of wat dacht je van de vegetarische toppers als gnocchi met akkerzwam, risotto met aardpeer en een groene curry met bloemkool?

Schnitzel
Paardenmarkt 53, Antwerpen

Schnitzel

Plateau Royal

Ben je in Antwerpen? Dan moet je minstens één keer garnalenkroketjes hebben gegeten en de uitgelezen plek daarvoor is Plateau Royal. Dit majestueuze restaurant heeft de allure van een typisch visrestaurant aan de kust en is prachtig licht.

Op het menu vind je niets dan vis, schaal- en schelpdieren. Van de meest uiteenlopende oesters en de klassieke garnaalkroket tot schalen vol fruits de mer en Noordzeetong à la Meunière. Smullen!

Plateau Royal
Jordaenskaai 27, Antwerpen

Plateau-Royal-Sfeer-8-900x600

Antwerpen is dé perfecte get away, omdat je er zo bent met Intercity Brussel. Makkelijk en betaalbaar, en je hebt het gevoel dat je ver in het buitenland zit. Heerlijk!

Nóg een voordeel, mochten de biertjes op het terras wel érg lekker hebben gesmaakt, dan neem je zonder problemen een trein later…

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 fijne nieuwe food hotspots in Antwerpen
Sluiten