Culy
Culy Inspiratie 15 februari 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 7

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Johnny-Doodle-8-chocoladerepen

1. Eerder schreven we al over de verslavend lekkere fudge van Johnny Doodle, maar goed nieuws: het Rotterdamse merk heeft nu ook chocoladerepen. De smaken zijn to die for: White Speculoos, White Strawberry & Meringue, Dark Salty Fudge, Milk Fudge & Brownie, Dark Nougat & Cardamom en Milk Amaretti. En natuurlijk is er ook ‘gewoon’ melk en puur (72 procent).

Vanaf nu zijn de chocoladerepen van 180 gram per stuk onder meer verkrijgbaar bij de supermarkten DEEN en Boni en in de komende weken ook bij de andere Nederlandse supermarkten.

Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

2. Eind februari verschijnt Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari. In haar eerste eigen boek deelt de winnares van Heel Holland Bakt 2015 haar favoriete taarten, koekjes, brood en andere baksels.

Bakken leerde Sarena vooral door het te doen en haar inspiratie haalt ze uit de Italiaanse keuken van haar oma en tante. Dit boek staat vol Italiaanse heerlijkheden: van baci di dama, tiramisu en de karameltaart (waarmee Sarena meesterbakker werd) tot de 1001-nacht taart uit de finale. Zoet en hartig, alles gemaakt met Italiaanse passie!

LP2

3. Dol op gezonde thee? Het theemerk Lemon Poppy introduceert Çaj Mali (spreek uit als ‘ts-jai mali’): een uit Albanië afkomstige bergthee. De thee, die vol zit met antioxidanten en ijzer, wordt al sinds mensheugenis gedronken door herders en bergnomaden.

Deze thee is 100 procent biologisch, cafeïnevrij en wordt in Albanië al duizenden jaren gedronken. De theeplant groeit vanaf 1500 meter hoogte in de buurt van de Middellandse zeekust en wordt gedroogd nadat deze is geplukt door de lokale dorpsbewoners.

Lemon Poppy is o.a. verkrijgbaar bij SLA, Local Goods Store en Geiten Wollen Winkel. Zie www.lemon-poppy.com voor de overige verkooppunten, of bestel je thee online. Prijzen: € 14,95 voor een grote box Çaj Mali thee en € 2,95 voor de kleine variant.

Roasterette

4. Een nieuw tof project op Kickstarter: de Roasterette. Een barbecue waarmee je verticaal kan grillen. Vlees, vis en groente hangen voor de kolen en draaien door de elektrische rotisserie rustig rond, twee keer per minuut. Zo blijft het vlees sappig en is de kans op verbranding nihil. De rotisserie werkt op vier AA-batterijen en die gaan acht uur mee.

De vervelende rook en vlammen die bij een normale bbq horen, zijn uitgesloten omdat het vet en de sappen naar beneden in de opvangbak vallen. Maar de heerlijke geuren komen je natuurlijk wel tegemoet.

De Roasterette is makkelijk schoon te maken en weer in te klappen. Zo kan je hem overal als een koffer mee naar toe nemen. Handig!

CHOCONCHOC DIY-kit voor chocolade-eitjes

 

5. Wij werden paas-blij van deze Set Melt & Make Chocolate Egg Heads van Choconchoc voor het maken van je eigen paaseieren. De set bevat plastic mallen om vormen te creëren, Belgische melkchocolade om te smelten, snoep voor decoratie, een hoed en een papieren chef-kok.

Een leuke activiteit tijdens Pasen of kinderfeestjes. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en te koop bij De Bijenkorf voor € 13,95.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 7
Sluiten