Inspiratie 2 feb 2015 Culy

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 6

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage-v2

1. In de laatste FoodWeLove-box troffen we een zak prachtig gekleurde bietjes van Willem&Drees aan. Deze mannen vinden het belangrijk dat boeren weer een gezicht krijgen, en je echt weet wat je eet. Door te bestellen in hun webshop krijg je groenten die niet alleen van de allerbeste kwaliteit zijn, maar ook nog eens zo lokaal mogelijk en van het seizoen. We like.

2. Het is feest bij Pomms’ op de Coolsingel. De biologische snackbar bestaat namelijk één jaar! In de AD Friettest 2014 werd de friet van Pomms’ met een 9½ als beste van Rotterdam beoordeeld. Zijn wij het roerend mee eens; de frieten van Pomms’ (en de mayo trouwens ook) zijn onverslaanbaar. Jammer alleen dat er nog niet meer vestigingen zijn…

3. Er is een nieuwe sapjes-dienst in townSapje. Goede naam, toch? Het Amsterdamse stel Joël en Rosalynn persen dagelijks verse biologische sappen, vol groenten, fruit, superfoods en specerijen, afkomstig van lokale leveranciers. De sappen bestaan uit 80 procent groente en 20 procent fruit, geperst in de slowjuicer en geleverd in glazen flesjes (die later weer bij je thuis worden opgehaald en gerecycled). Losse sapjes of een complete detoxkuur zijn te bestellen vanuit Amsterdam en Amstelveen via Sap.je. Culy’s Monique proefde ze en is zéér enthousiast. Binnenkort volgt een uitgebreid report op Culy.nl.

4. Weer eens wat anders dan een standaard flesje witte wijnazijn is Ediks. Een variant op azijn,met een lage zuurgraad en gemaakt met natuurlijke producten. Perfect om mee te koken, maar ook voor sauzen en vinaigrettes. Er zijn ruim 30 smaken: onze favoriet is de Basilicum edik, gemaakt met verse Hollandse basilicum. Ook lekker: de Pedro Ximenez Edik met een diepe zoete sherry smaak. Deze fles won al een prestigieuze foodprijs, en da’s niet voor niets.

5. Als je naam Professor Pannenkoek is, zijn wij meteen één en al oor, natuurlijk. Normaal vinden we pannenkoekmixen tamelijk overbodig, maar de mixen van dit bedrijf zijn heerlijk puur, en er hoeft alleen een beetje water bij. Easy peasy. Wie nou die Professor is? Wel, dat is een man die in zijn studententijd begon met het bakken van pannenkoeken op basis van een recept uit de 15e eeuw. Speculaaspannenkoeken werden ze genoemd, gemaakt met een mix van kruiden en specerijen als kardemom, anijs en gember. Deze Spelt Speculaas mix zit nog steeds in het assortiment. In zijn Pannenkoekwinkel in Orvelte, Drenthe, bedenkt hij nieuwe smaken en verkoopt hij zijn pannenkoeken.

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 6
Sluiten