Culy
Culy Inspiratie 8 feb 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 6

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

13_0972209028900000_pro_flt_frt_01_1108_1528_1069065

1. Een koffie to-go beker? Nope, een set notitieblaadjes! Handig bij het opschrijven van ideeën die ontstaan tijdens het drinken van een kopje koffie. Eén kop bestaat uit 220 blaadjes. Te koop bij De Bijenkorf voor € 10,95.

2. We waren al fan van Koopeenkoe, maar nu is er een kippig broertje: Koopeenkip. Via deze site bestel je een enorm vleespakket met goed en eerlijk vlees van leghaantjes & kippen.

Via de site Koopeenkip.nl koop je samen met anderen een een deel van een hok met kippen én leghanen die doen wat gesnavelden horen te doen. Dit pluimvee heeft een prima leven gehad, en dat proef je. Omdat koopeenkip.nl direct van de (biologische) boer aan de consument levert, is het vlees ook nog eens heel betaalbaar.

Een pakket is ongeveer een vrieslade vol en kost € 79,95 voor ongeveer 6,5 kilo, wat neerkomt op € 12,30 per kilo. Heel lang hoef je niet te wachten: tussen het moment van bestellen en levering zit maximaal twee weken. Het pakket wordt dan gekoeld thuis bezorgd. Wij zeggen: doen!

In Patisserie. Geuren, kleuren, smaken en texturen. deelt Hidde de Brabander al zijn vakkennis

3. Eindelijk is het zover: patisseriegod Hidde de Brabander komt met een eigen boek. In Patisserie. deelt hij al zijn vakkennis. Deze bakbijbel brengt veel kennis en vooral liefde voor het vak over. Denk aan verschillende basisbereidingen voor patisserie, van meringue tot noga, en van karamel tot soezendeeg. Elke basisbereiding is ondersteund door stap-voor-stapfotografie en wordt gebruikt in een signatuurgerecht.

Kortom: het ultieme handboek voor de (thuis)patissier. Vanaf mei in de boekwinkel, maar nu al online te reserveren.

2790508800_1_1_1-1

4. Van deze pannenlap met vissenprint van Zara Home worden we héél blij. Online (en in de winkel in Amsterdam) te koop voor € 9,95.

Bacchus Wijnfestival

5. Prik ‘m alvast in je agenda, want Bacchus Wijnfestival komt al in juni naar Amsterdam. En dan ook nog eens twéé weekenden. Fijn!

Tijdens het weekend van 10, 11 en 12 juni én het weekend van 17, 18 en 19 juni, wordt het Amsterdamse Bos omgetoverd tot een feestje van wijn, eten en muziek met sprookjesachtige verlichting bij schemer. Lokale winkels, restaurants en foodtrucks zorgen samen voor een ultieme smaakbeleving. Wie dit precies zijn, maakt de organisatie binnenkort bekend.

 

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 6
Sluiten