Culy
Culy Inspiratie 21 december 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 52

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

friet met kaviaar

1. Vanaf nu kun je ‘gewoon’ een frietje met 10 gram kaviaar en een schepje crème fraîche bestellen bij de Frietboutique in Amsterdam Zuid, aan de Johannes Verhulststraat 107.

In samenwerking met House of Caviar & Fine Food heeft de Frietboutique het frietje kaviaar opgenomen in het standaard assortiment. Dit bijzondere frietje is te koop voor € 17,50. Wij zijn benieuwd!

belberry-mango-vinegar

2. Deze Mango Vinegar van Belberry is gemaakt van het pulp van mango’s uit Kameroen, en is heerlijk over salades met bijvoorbeeld gerookte kip of eendenborst. Maar ook bij zalm, gamba’s of coquilles of een frisse fruitsalade. Voor € 7,50 online te koop bij Taste & Table.

Jager0001

3. MUNCHIES heeft een nieuwe documentaire uitgebracht: De Nieuwe Jagers. Een korte film over een nieuwe generatie jagers: jonge mensen die elke dag met bewust eten bezig zijn en vanuit die gedachte de jachtwereld instappen.

In de documentaire volgt MUNCHIES een aantal van deze nieuwe jagers om te zien hoe jagen een rol speelt in hun leven, hoe zij de jachtwereld ervaren en hoe hun omgeving hier tegenaan kijkt.

Je kunt de docu online bekijken.

pelagonia-aivar

4. Een echt verwennerijtje, deze saus van Pelagonia, die we in de FoodWeLove-box van december vonden. Het is een zogenaamde aivar, gemaakt op basis van geroosterde rode pepers en aubergine. Ook Yotam Ottolenghi is fan!

De aivar is zo, rechtstreeks uit de pot, al goddelijk. Maar je kunt er ook dips mee maken, shakshuka of het serveren bij een kaasplankje.

Je kunt ‘m kopen bij De Vegetarische Slager in Den Haag, De Kaaszaak in Tilburg en Iberica in Rotterdam.

19.DAMESCOGNACNUDEVLECHT-01

5. Dit superstoere butcher schort van Witloft is niet goedkoop (€ 139,95), maar wát een geweldig exemplaar. Het schort is handgemaakt en vervaardigd uit gelooid tuigleer in een prachtige cognackleur. Online te bestellen.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 52
Sluiten