Culy
Culy Inspiratie 15 december 2014

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 51

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage-v2

1. Wil je écht uitpakken deze kerst (of gewoon, zomaar, omdat het kan): leg dan eens Japans Wagyu vlees in je pan. Beter vlees dan dit krijg je niet, en tegenwoordig is het gewoon online te koop, via www.japanese-wagyu.com. Binnen een dag krijg je een gekoelde steak thuisgestuurd. Rauw te eten als een heerlijke carpaccio, of lekker grillen in de pan. De mannen achter deze webshop zijn de horecaslagers van Nice to Meat, die ook een slagerij in de Rotterdamse Markthal hebben.

2. Marshmallows zijn helemaal hot op dit moment. Dat hebben de Nederlandse Quinten Lans & Michelle van Weelden goed gezien: zij maken onder de naam Mallows ambachtelijke marshmallows en versturen deze per post. Heerlijk zacht en vol smaak. En geen standaard smaken: van limoncello- en appeltaartsmaak tot salty caramel swirl. Steun ze via Kickstarter; vanaf begin 2015 worden de eerste snoepjes verstuurd.

3. Het klinkt als een gekke combinatie, maar de kerrie-cashew koekjes van Handmade by Van Strien zijn zulke lekkere koekjes. Of eigenlijk moeten we zoutjes zeggen. Heerlijk bij een glas wijn of goed biertje. Hier zoal te koop.

4. Echt een goede thee voor het najaar: de Dreams come true thee van Natural Temptation. Biologische kruidenthee met salie, kamille, rooibos, lavendel en valeriaan. Te koop bij natuurvoedingswinkels voor € 3,49 per doosje.

5. Dit gouden tinnen koekblik is helemaal gevuld met koekjes van Jules Destrooper. Als je écht niet weet wat je iemand moet geven deze feestdagen, dan is dit een heel goed idee. Want wie houdt er nu niet van koekjes?! Te koop bij De Bijenkorf voor € 14,95.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 51
Sluiten