Inspiratie 7 dec 2015 Culy

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 50

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Bottl

1. Een product waar we instant fan van waren is de Bottl. Een dubbelwandige glazen thermosfles met een bamboe dop. Door de dubbele wand van glas heeft het een isolerend effect waardoor warme dranken langer warm blijven en koude dranken langer koud. Perfect om onder andere water (eventueel met kruiden of fruit), thee, smoothies, koffie en meer in mee te nemen. Je koopt ‘m online (er zijn twee maten).

damrak_still_03_cor

2. Gin-lovers, meet het ras-Amsterdamse ginmerk Damrak Gin. Deze gin wordt vlak achter de Dam gedestilleerd, wordt volgens een oude traditie in de distilleerderij van Lucas Bols.

Nu heersen fietsende locals en moderne globetrotters over het Damrak, maar ooit voeren overvolle schepen er richting het hart van Amsterdam. Ze brachten zoete sinaasappels, kisten met citroenen, flink wat snufjes kaneel, zachte anijs en de enige echte jeneverbes. En laten die nou net, niet geheel toevallig, onderdeel van de 17 smaakmakers van Damrak Gin zijn.

Je koopt Damrak Gin onder andere bij Gall&Gall voor € 25,99.

Libbey hobstar

3. Je hebt ze vast wel eens op een van onze foto’s voorbij zien komen: de Hobstar-glazen van Libbey. Dit prachtige glaswerk vind je bij veel toprestaurants, zoals &samhoud places, maar kun je dus ook lekker voor thuis kopen.

Er zijn verschillende soorten (doorzichtig, met een gouden randje, koperkleurig of zwart) en in verschillende groottes. Je koopt ze online, bijvoorbeeld in deze webshop.

Grey Goose Le Fizz_01

4. We blijven in de cocktail-sferen. Vorige week reisde Culy’s Monique namelijk af naar Antwerpen, waar de pop-up bar van wodkamerk Grey Goose slechts drie dagen opende. En wel op een heel bijzondere locatie: verscholen achter een piepkleine ouderwetse boulangerie.

Achter de dikke deur vol broden bleek een hippe club te zitten, waar de signature cocktail Le Fizz werd geserveerd. Zelf maken? Mix 35 ml Grey Goose wodka, 25 ml vlierbloesemsiroop en 20 ml limoensap met ijsblokjes in een cocktailshaker. Flink schudden en in een glas met 75 ml sodawater aanlengen. Cheers!

Neolea olijfolie

5. Koop je ‘m niet voor de lekkere smaak, dan wel voor de prachtige fles. Neolea is ongefilterde extra vierge olijfolie uit het Griekse Corfu. Rechtstreeks van de olijfgaard in de fles! Onder andere te koop via De Bijenkorf.

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 50
Sluiten