Culy
Culy Inspiratie 30 november 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 49

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Juicebrothers2

1. In Amsterdam is JuiceBrothers dé sapjesbar, met twee vestigingen (Raamsteeg en Van Woustraat), en een derde vestiging on it’s way.

Naast losse sapjes bieden ze ook een meerdaagse sapkuur aan, van 1, 3 of 5 dagen. Er zijn drie verschillende opties: Deep, Deeper of Deepest, afhankelijk van de heftigheid van de sapjes. Wij probeerden een aantal dagen de Deep uit (omdat we nu eenmaal van subtiele sapjes houden).

Je krijgt dan dagelijks zes sapjes: de Master Cleanse (zó lekker scherp), Easy Going, Dragons Breath, Dutch Spice, Sweet Green Basil, Vanilla Sky en éeen shotje, de Flu Shot. En dat is een absolute aanrader!

We zijn vooral dol op de smaken en de grote verschillen in de sapjes die je per dag krijgt. Elke juice is weer heel anders, en dat houdt het gevarieerd en leuk. Ook vinden we het fijn dat de cold pressed sapjes lekker dun zijn, in tegenstelling tot sommige dikke sappen van concurrenten waar je bijna op moet kauwen.

Meer informatie over de juice cleanses vind je hier.

Le Creuset

2. Van deze azuurblauwe geëmailleerde gietijzeren pan van Le Creuset komen we direct in de lente-stemming (oeps). Goedkoop is deze signature braadpan van 30 cm allesbehalve, maar móói! Voor € 289,- is -ie van jou…

Coverfoto Drink 'n Dine in de huiskamer van een hobbychef

3. AirBnB kennen we allemaal, maar nu is er ook AirDnD, oftewel: Drink and Dine. Hobbykoks kunnen hun eigen huiskamerrestaurant openen en via de website gasten uitnodigen. Natuurlijk kun je als gast zelf via de site een huiskamerrestaurant zoeken, boeken, betalen en beoordelen. Dat is weer eens wat anders dan eten in je standaard bistro om de hoek!

Sinds de lancering eind oktober hebben al 1000 hobbychefs en 1000 gasten zich aangemeld. “Onze focus ligt nu in Rotterdam, om daar hobbychefs en gasten met elkaar te matchen en gezellige huiskamerdiners te beleven”, aldus de oprichters. Hopelijk volgt de rest van Nederland snel!

Flower Sprouts of Brusselkale

4. Flower Sprouts, ook wel Brusselkale genoemd, is een kruising tussen spruitjes en boerenkool. De flowersprouts kunnen als gewone spruitjes worden bereid. Ze zien er prachtig uit als garnering omdat ze niet zo groot zijn, maar je kunt ze ook prima eten als hoofdmaaltijd. Te koop bij de Lindenhoff.

9789000345106_download

5. Voor iedereen met darmproblemen (bijvoorbeeld het Prikkelbare Darm Syndroom) hebben we een aanrader: het kookboek voor een rustige buik. De basis voor het boek is de wetenschappelijk onderbouwde FODMAP-methode uit Australië. Door bepaalde voeding te vermijden, komt je buik tot rust, aldus de experts.

Voedingskundige en foodie Mirte Kaan ontwikkelde recepten waar je als Nederlandse consument goed mee uit de voeten kunt. Daarnaast geeft Mirte volop informatie over het FODMAP-principe, en krijg je praktische tips voor voorraadkast, boodschappen doen en uit eten gaan. Een heel goed boek als je struggelt met je darmen.

Nu in de boekwinkel voor € 22,50.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 49
Sluiten