Culy
Culy Inspiratie 28 november 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 48

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

home-accessories-decorations-leafling-growing-paper4-1

1. Plant Growing Paper van het merk LEAFLING is iets heel bijzonders. Dit handgeschepte papier met ingebouwd plantenzaden koop je in de vorm van letters of symbolen.

Zodra je het papier nat maakt, gaan de zaden ontkiemen en groeien in de vorm van het symbool. Het enige wat je nodig hebt is water, licht en… geduld.

Een matje kost € 12,90 en is online te koop.

554-76031616-sr1_m

2. Het Amsterdamse bedrijf Sugar Rebel, dat in 2015 werd opgericht, maakt té leuke suikerstokjes en -klontjes voor in je thee of koffie. Niks agavesiroop en stevia, maar keiharde suiker.

Vooral van de gekleurde kandijstokjes worden we vrolijk. Deze liggen niet alleen in het sjieke Selfridge’s in Londen, maar ook bij onze eigen Bijenkorf (in de winkel, niet online).

Rembrandtjes

3. Oranjebitter, Oost-Indische kruiden, amandel en praliné. Eén hap van deze drie chocolade Rembrandtjes en je waant je in de Gouden Eeuw. Ondernemer Alexandra Hutter runt de Rembrandt Tower Boardroom op de 32ste verdieping van de Rembrandttower in Amsterdam. Zij kwam dan ook op het idee om chocolaatjes te laten maken, als ode aan de kunstenaar.

De Rembrandtjes worden verpakt in stijlvolle boxes: de Collection Box bevat zes Rembrandtjes en kost €14,50, de Deluxe Box heeft twaalf Rembrandtjes en kost €27,50. Allen te bestellen via de webshop.

bioproeflokaal

4. De Smaakspecialist, bekend van de gezonde en veelal biologische producten van BioToday, Smaakt en Raw Organic, opent op 1 december het BioProeflokaal in het oude postkantoor in het centrum van Breda (Oude vest 2).

Hier zal het 6 weken lang een biologisch feest zijn met een winkel, een restaurant en heel veel feestjes en proeverijen. Het proeflokaal is vanaf 1 december dagelijks open van 10.00 tot 22.00 uur, maar kan ook gereserveerd worden voor kerstborrels, kookworkshops, verjaardagsfeestjes, enzovoorts.

Check de website en vooral ook het menu!

 

ferm-living

5. Voor een beetje spanning in je keuken: deze theedoeken uit de serie Brush van Ferm Living zijn bijna te hip voor je haakjes. En gemaakt van biologisch katoen, dus een lekker stofje. Deze set van 3 stuks kost € 27,- en is bij verschillende woonwinkels en online te koop.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 48
Sluiten