Culy
Culy Inspiratie 23 november 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 48

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

De-Worst-Story

1. Gloedjenieuw in de boekhandel: het boek De Worst Story van Samuel Levie van ons favoriete worstmerk Brandt & Levie. Het boek vertelt het verhaal van een vriendschap tussen drie jongens (Samuel, Geert en Jiri), zoals die is ontstaan in de loopgraven van het Amsterdamse horecaleven. Na de nodige ervaring te hebben opgedaan in verschillende Amsterdamse toprestaurants besluiten ze zich toe te leggen op het maken van worst.

Naast verhalen over de ontstaansgeschiedenis bevat De Worst Story meer dan 80 unieke recepten om zelf worst te maken en te koken met worst. Nu in de boekwinkel en online voor € 27,50.

 Frank's Smoke House Goede Kalkoen

2. Ambachtelijke rokerij Frank’s Smoke House in Amsterdam verkoopt deze kerst ‘goede kalkoen’. Eigenaar Frank Heyn werkte het afgelopen jaar nauw samen met een kleinschalige en diervriendelijke producent in het Noord-Franse St. Gervais en Belin om de best denkbare omstandigheden voor de kalkoenen te garanderen.

De dieren kregen alle ruimte om te scharrelen en groeiden op in alle rust, zonder antibiotica of groeihormonen. Goede kalkoen, dus. Door Frank’s Smoke House gevuld met een glutenvrije farce en in eigen rookkasten perfect gaargerookt. De kalkoenen kunnen besteld worden via de webshop en worden in heel Nederland thuisbezorgd.

Lindenhoff

3. Tal van topchefs kopen hun spullen bij Lindenhoff. En – wij doen een vreugdedansje – de webshop is nu ook open voor ons, consumenten!

Waar vind je in Nederland een wildzwijn bout van ruim vier kilo? Of Guernsey boter en echte Sorrento citroenen, het soort waarmee je zelf limoncello kunt maken? In de webwinkel van Lindenhoff zijn ruim 500 boerenproducten te vinden. Vlees van authentieke rassen, boerenboters, groenten en fruit, prachtige kazen, verse kruiden, goede wijnen; Lindenhoff is groenteboer, kaaswinkel en slagerij inéén.

DAY kitchen

4. Deze prachtige witte pannetjes met messing handvatten spotten wij bij DAY Kitchen aan de Amsterdamse Van Woustraat. Ze komen uit de “1932” collectie van een traditioneel Italiaans pannenmerk.

Heerlijk betaalbaar (van € 24,50 tot € 26,65) en een ideaal cadeau. Aan een culy vriend(in) of gewoon lekker aan jezelf. Binnenkort ook online bij hen te koop, maar het is absoluut de moeite waard om de winkel te bezoeken.

De pannetjes zijn gemaakt van een aluminium buitenlaag wat warmte goed geleid, en een keramieken binnenlaag. Het voordeel van die binnenlaag is dat het langer duurt voordat het warmte opneemt en uitstoot. Ideaal om eten langzamer te verwarmen, zoals bij het maken van sausjes, het smelten van boter of het maken van schandalig lekkere langzaam gebakken eieren voor de zondagochtend.

Näkd Nibbles

5. We kenden de repen van Näkd al, die zijn top, maar wat ze nu hebben, is nog leuker: Näkd Nibbles. Die met kokos, nootjes en dadel is de ultieme verwennerij om zo uit het zakje te eten. Je kunt de Näkd Nibbles online kopen.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 48
Sluiten