Inspiratie 16 nov 2015 Culy

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 47

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Chove

1. Laura Kokkiadi is Grieks, maar studeerde in Nederland. Ze miste de petit-fours uit haar thuisland en besloot aan het bakken te slaan. Het resultaat is Chove: een lijn vol kleine bonbons, met bijvoorbeeld amandelen, walnoten, pepernoten of koekjes. De heerlijkheden zijn te bestellen via haar webshop.

3e03effb-a86d-4ea3-a36d-e14e6e3583db

2. Amsterdam heeft een fonkelnieuwe vodka distilleerderij: Our/Amsterdam. Gemaakt van gezuiverd Amsterdams water en geproduceerd, geblend en met de hand gebotteld in de microdistilleerderij in de Amsterdamse Schinkelbuurt.

Voor de komende feestdagen is er een leuk setje samengesteld met wodka én vriendjes: drie smaken lemonaid.

Our/Amsterdam is verkrijgbaar bij de betere slijterijen en bars, bijvoorbeeld Chabrol en the Hoxton in Amsterdam en uiteraard ook in het proeflokaal van de distilleerderij aan de Helicopterstraat 32 – of online op www.ourvodka.com/ouramsterdam. Het mixer pack kost €25,- en is tevens online verkrijgbaar.

Yeh Tea - Verbena en Green Garden

3. In de FoodWeLove-box van november, samengesteld door Denise Kortlever, vonden we de lekkerste dingen. Een van de favorieten: Yeh Tea. Biologische thee van Hsiu-Li Yeh, een Chinese geboren en getogen is in Nederland. Ze zoekt niet alleen de thee zelf uit, ze ontwerpt ook de prachtige ronde doosjes waar de thee in zit. Een echt plaatje!

Een heerlijke smaak is Green Garden; een Japanse groene thee met cranberry’s, rozen en sinaasappel. Ook de verveine thee is onweerstaanbaar. Je kunt Yeh Tea online bestellen, via hun webshop.

Gulpener komt met speciale editie. Bier van Verse Hop

4. Bierbrouwer Gulpener komt met speciale editie: bier van verse hop. Dat kwam zo: twee hopoogsten geleden werd, bij wijze van experiment, met plukverse hop op de dag zelf het allereerste Gulpener Bier van verse hop gebrouwen. Inmiddels is dit experiment gerijpt tot een brouwsucces; volgens de brouwers ‘proef je in geen enkel ander bier zo intens de hopoogst’.

Dit bier met verse hop is vanaf half november in een majestueuze 75 cl fles verkrijgbaar in geselecteerde slijterijen, supermarkten en horeca.

Nicolas Vahe zout

5. Als we dan toch met Sinterklaas mee naar Spanje moeten, dan graag in zo’n juten zak van Nicolas Vahé! Dit zakje is gevuld met grove, licht plakkerige zoutkorrels. Perfect voor salades, vlees met een extra bite of te gebruiken in marinades en sausjes. Te koop via de webshop van Sterrenhoudt voor € 6,95.

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 47
Sluiten