Culy
Culy Inspiratie 10 nov 2014

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 46

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage

1. Een nieuw product uit de koker van MisterKitchen’s: Chia♥Fruit. Een jam zonder toegevoegde suiker, maar mét chiazaad. “Het heeft ons altijd verbaasd dat er zoveel suiker aan fruit moet worden toegevoegd om überhaupt jam te mogen heten! Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om de gelerende werking hiervan te vervangen”, aldus de makers. Chiazaadjes zijn rijk aan vezels, omega-3 en anti-oxidanten. Bovendien geven ze een heerlijke bite! Er zijn drie smaken: bosbes-cranberry, abrikoos-sinaasappel en aardbei. Meer informatie en verkooppunten vind je hier.

2. Voor gure avonden waar de wind door de bomen waait: de Sinterklaas-editie van de HotChocSpoon van Chocolate Company. Grote mok warme melk, en dan roeren maar…

3. Raadsel: wat krijg je als je de beste krokettenbakker van Nederland combineert met de lekkerste ham van Amsterdam? Juist, een Ibérico Croquet! Een bijzondere samenwerking tussen bakkerij Holtkamp en hamspeciaalzaak Ibericus. In dit kroketje vind je uiteraard Ibérico ham en een ragout op basis van krachtige Ibérico bouillon en met verse groenten. Vanaf 2015 te eten in de horeca, nu al verkrijgbaar bij patisserie Holtkamp per doos van 7 stuks (bevroren).

4. Fans van losse thee opgelet: wij hebben de ideale beker gevonden van Two for tea. Dit Nederlandse bedrijf verkoopt bijzondere theeflessen, waar je heet water in doet en losse theeblaadjes in trekt. De theefles zeeft de blaadjes, waarna je direct kunt genieten van je thee. Geïnspireerd door theeland China, waar iedereen zijn eigen theefles bij zich draagt. De Tea Bottle (inclusief zeefje) is te koop via www.twofortea.nl en in 45 filialen van Simon Lévelt.

5. Altijd lekker om wat noten in je tas te hebben zitten voor onderweg. Wij werden blij van de zakjes noten (soms gemixt met andere zaden en gedroogd fruit) van het merk Mani. Er zijn twee soorten zakjes: Sweet Cocktail en Berry & Nuts, verkrijgbaar bij supermarkten en tankstations.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 46
Sluiten