Culy
Culy Inspiratie 3 november 2014

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 45

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom een nieuwe wekelijkse rubriek op Culy: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage

1. Op 1 november opent RIJKS, het nieuwe restaurant van het Rijksmuseum in de vernieuwde Philipsvleugel. Je las er al over bij ons: topchef Joris Bijdendijk zwaait de scepter, en krijgt elk seizoen versterking van een internationaal vermaarde gastkok. Het restaurant is zeven dagen per week open, en op de kaart staan gerechten met voornamelijk producten van Nederlandse bodem. Foto bovenaan: Erik Smits

2. Warre’s, het oudste porthuis uit Portugal, is  elke keer weer op zoek naar een nieuw soort port. Dit hebben ze gevonden in de Otima; een port die je koud drinkt. Er zijn twee versies: van 10 en 20 jaar oud. Perfect na een heerlijk diner op een koude winteravond, maar ook als cocktail in de zomer. Al moeten we daar nog even op wachten… Deze port is te koop bij de meeste filialen van Albert Heijn.

3. De nougat van Hidde de Brabander is al om te smikkelen, maar deze nieuwe smaak is helemaal onweerstaanbaar: New York Salted Carmel Swirl! Een goddelijke nougat met gezouten caramel, chocolade en vanille. Nu te koop in Hidde’s webshop.

4. Koffie drinken in een wijnglas, is dat niet wat… vreemd? Niet voor koffiemerk Nespresso en glazenfabrikant Riedel. Zij sloegen de handen ineen om de lancering van een nieuwe koffie (de Special Reserve Grand Cru, dit keer gemaakt van de legendarische Maragogype-koffieboon) te combineren met een exclusief ontworpen koffieglas. Volgens de makers ‘versterkt dit unieke glas de aroma’s van koffie, net zoals een goede wijn alleen tot zijn recht komt in het juiste wijnglas’. Wij vinden ze vooral erg mooi (voor zowel koffie als wijn). Tijdens de feestdagen zal een limited edition cadeaubox met daarin twee Mild-glazen en de Special Reserve Maragogype Grand Cru beschikbaar zijn voor €28,- per set van twee glazen.

5. Eindelijk is -ie er: het kookboek van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet. Blogger Leonie vertelt: ‘Verwacht geen ingewikkelde of modieuze gerechten met duizend ingrediënten die je niet kent; nee, gewoon makkelijk koken, met betaalbare ingrediënten uit de supermarkt. Hopelijk weet ik je daarmee te inspireren om eens geen diepvriespizza te eten, maar zelf te koken. Omdat zelf fatsoenlijk koken écht heel makkelijk kan zijn.’ Nu te koop in de (digitale) boekwinkel voor € 20,-.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 45
Sluiten