Culy
Culy Inspiratie 27 oktober 2014

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 44

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom een nieuwe wekelijkse rubriek op Culy: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage2

1. Nu de dagen korter en de nachten kouder worden, en de open haard (ehh, verwarming) weer aangaat, willen we een knus en warm drankje in ons hand. De Schotse whiskylikeur Drambuie zorgt deze winter voor een warm gevoel met dé ultieme wintercocktail: Drambuie’s Hot Toddy. Da’s een mix van whisky, warme appelsap en specerijen. Ook lekker met warme melk! Drambuie, een likeur op basis van Schotse whisky, bevat ook heidehoning, kruiden en specerijen. Perfect voor deze gure herfst, dus. Zo maak je zelf een Hot Toddy: 40 ml Drambuie, 60 ml verwarmde appelsap, een kaneelstokje, 2 kruidnagels, een schijfje limoen en wat sinaasappelzest ter garnering. Proost!

2. Het nieuwe kookboek van Jamie Oliver heet Jamie’s comfort food en staat vol heerlijke recepten om lekker thuis in eigen keuken te maken. Op Culy kun je deze week een aantal heerlijke recepten uit de nieuwe Jamie verwachten. Denk: lasagne met knapperige eend, chocoladetaart, gado gado… om te smullen! Het boek wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers en is nu te koop voor € 29,99.

3. De winter is in aantocht, dus gestampt zal er worden! Deze dubbele pureestamper van Day is een ideaal keukenhulpje voor puree en stamppot-liefhebbers. Roestvrij staal, € 9,- en te koop via Kookpunt.nl.

4. Die H&M Home collectie is zich steeds harder aan het uitbreiden! Vinden we leuk. Deze set van 10 kartonnen borden is voor kinderpartijtjes bedoeld, maar stiekem vinden wij ze ook té leuk om een gebakje vanaf te eten. Lekker spooky voor de komende Halloween. Via H&M, € 2,99.

5. Als er iets goed bij het najaar hoort, is het wel een goede kop thee. Een van onze favoriete theezaken, Tea Bar, heeft weer heerlijke theesmaken om de winter mee door te komen. Wij kijken vooral uit naar Old Dutch ApplePie; appelstukjes, kaneel en amandel maken een kruidenmelange om ‘s avonds lekker van te genieten op de bank. En de cadeauverpakking van deze appeltaartthee is natuurlijk té schattig. Te koop voor € 5,95 via www.teabar.nl of te koop in de winkel. Haarlemmerdijk 71, 1013 KC Amsterdam

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 44
Sluiten