Culy
Culy Inspiratie 20 okt 2014

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 43

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom een nieuwe wekelijkse rubriek op Culy: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage

1. Is dit niet het meest prachtige stoofpannetje dat je ooit hebt gezien?! Deze zwarte cocotte van Staub in geëmailleerd gietijzer heeft een deksel in de vorm van een varken. Geschikt voor bereidingen in de oven tot 250 graden. Te koop bij De Bijenkorf voor € 139,-. Is het al kerst?

2. De jongens van Brandt & Levie (Jiri, Geert en Samuel) begonnen ruim drie jaar geleden een eigen worstmakerij. Inmiddels zijn hun worsten beroemd in heel Nederland. Nu willen ze een nieuwe stap zetten: het openen van een eigen Worstatelier, waar ze samen met hun fans worst willen maken, workshops gaan geven en meer. “Een kleine buurtslagerij, maar dan voor heel Amsterdam”, aldus de jongens. Om dit te realiseren, hebben ze een crowdfunding-platform in het leven geroepen. Je steunt hen door producten uit de nieuwe slagerij te bestellen of alvast een exclusieve workshop met diner te boeken. Zet ‘m op, gasten!

3. We schreven er al eerder over: BitesWeLove. Elke week een pakketje in je brievenbus met 4 zakjes vol snacks (noten, zaden, chocola & meer), helemaal afgestemd op jouw smaak. Je kiest op de website van BitesWeLove een profiel dat bij je past: Pure, Power of Pleasure. En dan… genieten maar!

4. Eindelijk is -ie er, hét vervolg op de drie bestsellers van de veelgeprezen Yvette van Boven: Home Baked! Met meer dan 200 heerlijke recepten voor de thuisbakker; van frambozen- en kokoscakejes tot roggecrackers en van chocolade-olijfoliecake tot kruidige kletskoppen. Als je de making-of al watertandend lekker vond, dan mag dit boek niet in je kast ontbreken. Nu te koop voor € 29,95.

5. Mocht je jezelf echt willen vertroetelen dit najaar, dan hebben we een fijne suggestie: de zwarte wintertruffeljus van Vanilla Venture (online te koop voor € 4,50). Een piepklein potje vol truffel power om je sauzen en jus een authentieke truffelsmaak te geven.

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 43
Sluiten