Culy
Culy Inspiratie 19 okt 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 43

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

VERSA-portrait-propped-item-465x600

1. Als jij regelmatig smoothies, soepen en sauzen maakt, is een goede blender onmisbaar. Wij testten laatst de krachtigste blender of them all: de OSTER.

Met deze blender (wij testten de OSTER Versa) met metalen aandrijfsysteem en glazen kom kan je echt alles blenden, zonder dat de aandrijving slijt. Sapjes natuurlijk, maar ook je eigen pindakaas, crushed ijs of groentepuree, want hij is mega krachtig.

Hij belooft zelfs warme soepen te kunnen maken, want ‘door de power kan hij ook verwarmen’, aldus de makers. De soep-knop aan en gáán, dus. Onder andere te koop bij Duikelman in Amsterdam, Zus & Zo Keukengerei in Nijmegen, Potten & Pannen in Utrecht of online (Fonq en Coolblue).

evo-teabag

2. Wat grappig: dit roestvrijstalen theezeefje van het merk Eva Solo lijkt écht op een theezakje. Voor € 19,50 te koop en keer op keer te gebruiken.

Jaimie van Heije Bond

3. Chefkok Jaimie van Heije laat zich inspireren door de nieuwste James Bond film Spectre en brengt vanaf de première op 29 oktober een 3-gangenmenu vol vernuftige technieken. Weapons of choice; een witte koksbuis en een paar vette Nikes.

Het Bond-menu is in Jaimie’s restaurant vanaf 29 oktober te reserveren tijdens de gehele periode dat Spectre in Nederlandse bioscopen te zien is.

Innocent brei mutsjes

4. Ieder jaar worden wij weer vrolijk van de goedgemutste breicampagne van sapjesmerk innocent, een jaarlijkse actie voor eenzame ouderen. Iedereen die maar mee wil doen, breit vrijwillig mutsjes voor op de smoothieflesjes van innocent.

Per verkochte gemutste smoothie gaat er 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds. Zo goed! Meer info vind je op degoedgemutstebreicampagne.nl.

Verbena Harissa

5. In de FoodWeLove-box van deze maand vonden we een potje verbena harissa van het merk Belazu. Je kent verbena misschien als verveine, wat veel gebruikt wordt om thee van te zetten.

Toen George Bennell (een van de twee eigenaren van Belazu) op bezoek was in Marokko, kreeg hij een bosje naar citroen geurende kruiden. In zijn hoofd combineerde hij het met koriander, peterselie, babyspinazie, ingemaakte citroenen, pepers en Marokkaanse kruiden.

Die hersenspinsels leidden tot het potje verbena harissa. Te gek over een gegrild visje, om vlees mee te marineren of in een lichte dip met yoghurt. Te koop via de website belazu.com

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 43
Sluiten