Culy
Culy Inspiratie 13 oktober 2014

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 42

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom een nieuwe wekelijkse rubriek op Culy: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage

1. We waren al fan van Tons Majoneis (de lekkerste mayo ooit, wat ons betreft). Maar wist je dat Ton ook mosterd maakt? Al sinds 1978, zelfs. Tons mosterd-dille saus is perfect over een salade, als dipsaus of bij kaas. Yum. Te koop bij Marqt en vele kaaswinkels en delicatessenzaken. Zie ook hier.

2. Theeliefhebbers met een voorkeur voor chocolade opgelet: Simon Lévelt heeft iets nieuws. Dit thee- en koffiehuis heeft beide specialiteiten samengevoegd tot een Spicy Cacao thee. Ee theemelange op basis van biologische zwarte thee uit Zuid-India; deze thee heeft een volle cacaosmaak en pepers zorgen voor een beetje spice. Erg bijzonder. € 3,40 voor een zakje van 75 gram, te koop bij Simon Lévelt.

3. De zomer mag dan voorbij zijn, volgens de makers van On Fire kun je het hele jaar door barbecuen. Charlotte Fielmichs (beter bekend als Madame Charlotte) maakte een geweldig kookboek bij Uitgeverij Snor. Je weet wel, van die fijne creatieve boeken. Een prachtig vormgegeven kookboek vol lekkere BBQ-recepten voor vrouwen (en mannen). Nu te koop voor € 24,95.

4. Straight outta Tennessee: de pannen van Lodge. Gemaakt van onverwoestbaar sterk ongeëmailleerd gietijzer. Geschikt voor iedere warmtebron, dus ook inductie, en ze kunnen ook mee in de oven. En ze schijnen ook nog eens een leven lang mee te gaan. Er zijn koekenpannen, maar ook allerlei andere soorten. In Nederland te koop via Kookpunt.nl.

5. Je hoeft de oceaan niet over te steken om de essentie van New York te proeven, zeggen de makers van deze vodka. “In New Amsterdam Vodka is de echte New Yorkse spirit gedistilleerd”. Dit is momenteel één van de populairste vodka’s van de Verenigde Staten, met een zachte smaak en een stijlvolle fles met op de achtergrond de skyline van New York, de stad die ooit begon als New Amsterdam. Deze vodka is o.a. verkrijgbaar bij Gall & Gall en zelfstandige slijters, vanaf € 16,49 voor 70 cl.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 42
Sluiten