Culy
Culy Inspiratie 5 oktober 2015

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 41

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

86036 stroopwafels toef 290 g_FR

1. Niets lekkerders in het najaar dan een stroopwafel op een dampende kop koffie of thee leggen. Toch? Dat dacht stroopwafelfabrikant Daelmans ook; zij maakten speciaal een Waffle Warmer. Deze gadget (inclusief stroopwafels!) ligt in de schappen van Albert Heijn en is wereldwijd verkrijgbaar via de webshop. Het speciale houdertje voor je stroopwafel past altijd op je favoriete mok. Handig!

Kookmeisje

2. Er is niets zo leuk als je zelf bereide gerechten op zo mooi mogelijk servies te serveren, of dit nu juist modern óf antiek is. Anne-Ruth van de blog Kookmeisje denkt er precies zo over en verzamelt al zo lang ze zich kan herinneren antiek servies. Onlangs opende ze dan ook haar eigen webshop, waarin ze zelf gevonden schatten met iedereen deelt.

Denk aan grote schalen voor uitgebreide diners, mooie kommen voor een gezellig etentje, prachtige bordjes voor een stukje homemade taart en meer. Prijzen variëren, waardoor je het beste zelf een kijkje kunt nemen in de digitale winkel.

Royal Leerdam Champagne ladycoup set4 €19,00

3. Glashuis Royal Leerdam heeft een nieuwe collectie wijnglazen, ontworpen door vinoloog Barbara Verbeek. Want wie kan beter het perfecte glas bedenken dan een wijnexpert?

“De vorm van het glas is van enorm belang voor de geur en smaak van de wijn. Bepaalde glazen kunnen funest zijn voor je wijn. Als je een lekkere sauvignon blanc drinkt uit een heel groot glas, dan wordt die wijn heel alcoholisch en bitter. En als je een krachtige rode wijn in een te klein glas schenkt, dan is dat net als de Hulk in een te klein T-shirt. Dat barst uit z’n voegen. En dat proef en ruik je ook, dat zijn de tannines, de bitters van de wijn op je tong”, aldus vinoloog Barbara Verbeek.

Er zijn vijf verschillende glazen, voor vijf type wijnen. Nu verkrijgbaar bij Bol.com, V&D en Blokker voor € 21,99 per doos van 4 stuks (er zijn dus 5 verschillende dozen).

Vegetarische restaurantweek

4. Deze week (van 5 tot en met 11 oktober) wordt voor de vijfde keer op rij de Vegetarische Restaurantweek georganiseerd. Tijdens de vega tegenhanger van de bekende restaurantweek worden deelnemende restaurants uitgedaagd om een zo origineel – en vooral smakelijk – mogelijk menu samen te stellen.

Onlangs kreeg Culy een voorproefje bij L’Invité le Restaurant in Amsterdam en genoten we onder andere van spicy gefermenteerde zuurkool, gestoofde little gem met beurre blanc en het pareltje van de avond: gnocchi met crème van Parmezaan en zongedroogde tomaatjes. Een standaard 3-gangenmenu kost €25,- en bij restaurants uit het hoge segment €40,-. Kijk op de website voor de deelnemende restaurants.

brievenbuscadeau_chocstar_3

5. Deze CHOCtoberfest reep met melkchocolade, karamel én zoute pretzels van Chocstar mocht gewoon niet ontbreken in dit lijstje. Zo lekker!

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 41
Sluiten