Culy
Culy Inspiratie 29 september 2014

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 40

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom een nieuwe wekelijkse rubriek op Culy: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Culy-collage

1. Wij moesten ook even twee keer kijken: zelf mozzarella maken, met een set? Kan dat? Jazeker. Deze kaasmaakset mozzarella van Boska kost € 17,99 en bevat een houten lepel, mozzarellasnijder, thermometer, kaasdoek, ph-strookjes, stremseltabletten en Atlantisch zeezout. Je moet alleen zelf twee liter verse melk toevoegen, een pannetje op het vuur zetten en een magnetron (!) hebben. Binnen een halfuurtje heb je verse homemade mozzarella op tafel. Te koop bij kookwinkels zoals Cook&Co.

2. Een nieuw bijzonder viskookboek is Vis uit blik van Bart van Olphen. Hij brengt in dit boek een ode aan duurzaam gevangen vis-uit-blik. Naast 65 steengoede recepten – van saus en soep tot sandwich en stevig gerecht – biedt het boek tevens een kijkje in de levens van vissers die met respect voor de natuur vissen. Het boek is nu te koop voor € 16,99.

3. Na alle varianten op yoghurt (soja-, amandel- en meer) is er nu weer iets nieuws: kokosnootyoghurt van Coyo. Deze yoghurt is zuivel-, gluten- en suikervrij en te koop bij Marqt. Voor iedere 100 gram van deze veganistische yoghurt wordt één hele kokosnoot gebruikt. En dat proef je! Goedkoop is deze verwennerij niet, je betaalt €2,99 voor een klein potje en €4,69 voor een grote. Maar geniéten dat het is…

4. Fans van piepers opgelet: er is een fijne pop-upwinkel geopend op de Jan Evertsenstraat 105 in Amsterdam. In De Pieperboetiek brengen, van zaterdag 27 september tot en met zaterdag 11 oktober 2014, boeren, theatermakers, wetenschappers, historici, chefs en eters een ode aan de aardappel. Naast de verkoop van twintig bijzondere aardappelsoorten rechtstreeks van het platteland, gebeuren er allerlei leuke dingen. Zo organiseert chefkok Jonathan Karpathios een pieperdiner en Werner Drent een proeverij van onalledaagse stamppotjes. Meer info vind je hier.

5. Deze Zeemansboter maakt ons heel blij. Pure pindakaas, gemaakt van 99.8% biologische pinda’s en een beetje zeezout. Dit tof ontworpen potje ontstond op Katendrecht in Rotterdam, de thuishaven van echte zeemannen. En de plek waar met pinda’s beladen schepen van over de hele wereld aanmeerden. Heerlijk op een rijstewafel of een lekker dikke witte boterham. Een potje kost €3,50 en is hier zoal te koop.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 40
Sluiten